ΑρχικήinetΜετά την Google και η Microsoft συμμετέχει στο "δικαίωμα στη λήθη"

Μετά την Google και η Microsoft συμμετέχει στο “δικαίωμα στη λήθη”

Μετά την Google και η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, συμμετέχει στο “δικαίωμα στη λήθη” που επέβαλε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εταιρίες.

Microsoft Bing

Σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ  οι μηχανές αναζήτησης είναι υποχρεωμένες να διαγράψουν από τα αποτελέσματα προσωπικά δεδομένα πολιτών, εφόσον τους ζητηθεί.

Η Google είναι η πρώτη από τις μηχανές αναζήτησης που ετοίμασε μία online φόρμα, ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να την ενημερώνουν για την αφαίρεση από τα αποτελέσματά της, για links που έχουν λανθασμένες πληροφορίες ή στοιχεία που «δεν αφορούν κανέναν άλλον».

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η Μicrosoft, με μία online φόρμα στην οποία πολίτες της ΕΕ ζητούν να αφαιρεθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing.

Η Μicrosoft βλέποντας τη Google να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα πολλά αιτήματα, ζητά περισσότερες πληροφορίες από τους πολίτες κατά την αίτηση, όπως είναι το ονοματεπώνυμο, κράτος της Ευρώπης και κάποιες αποδείξεις ότι όντως ο πολίτης θίγεται.

Τέλος, η Μicrosoft ελέγχει αν το αίτημα αφορά κάποιον “επώνυμο ή ανώνυμο” πολίτη, ώστε να χειριστεί διαφορετικά την κάθε αίτηση.

Πηγή: e-pcmag.gr

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS