ΑρχικήinetΗ Pioneer ετοιμάζει Blu-Ray δίσκο με χωρητικότητα 256GB

Η Pioneer ετοιμάζει Blu-Ray δίσκο με χωρητικότητα 256GB

Η Pioneer ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου Blu-Ray δίσκου με χωρητικότητα 256GB, η οποία είναι τετραπλάσια από έναν δίσκο Blu-Ray XL, ο οποίος προσφέρει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μέχρι στιγμής.

Pioneer

Αυτός ο νέος οπτικός δίσκος έχει 8 στρώσεις συνολικής χωρητικότητας 256GB χωρίς να έχει γίνει format, με τη Pioneer να δηλώνει ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να πετύχει χωρητικότητα που φθάνει τα 512GB.

Μετά την ανακοίνωση μαγνητικού μέσου με χωρητικότητα 185 ΤΒ από τη Sony, η Pioneer θέλησε να εξελίξει το Blu-Ray προσφέροντας έτσι μια νέα λύση στο backup μεγάλων αρχείων σε οπτικά μέσα.

Εκτός από τη Pioneer, οι Sony and Panasonic ανακοίνωσαν το project Archival Disc, για την δημιουργία ενός οπτικού δίσκου με χωρητικότητα 300GB, αλλά με το μειονέκτημα ότι δεν είναι σε κάποιο γνωστό standard (DVD, Blu-Ray), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακόμα συσκευές για την αναπαραγωγή ή την εγγραφή δεδομένων.

Συνεπώς, η λύση της Pioneer δείχνει πως είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή, επειδή το Blu-Ray έχει ωριμάσει με αρκετές προτάσεις στην αγορά και τελικά τα οπτικά μέσα και τα drives θα είναι πιο οικονομικά σε σχέση με την πρόταση των Sony – Panasonic.

Πηγή: e-pcmag.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS