ΑρχικήinetVladimir Putin το Διαδίκτυο είναι “project της CIA.”

Vladimir Putin το Διαδίκτυο είναι “project της CIA.”

O Vladimir Putin δήλωσε πρόσφατα ότι το Διαδίκτυο είναι ένα “project της CIA”. Εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και μερικούς μήνες, ότι η επιτήρηση της NSA θα επιφέρει την διάσπαση του Διαδικτύου.

cia internet
Μετά τα μηνύματα που δόθηκαν από τη Βραζιλία και τη Γερμανία, που ουσιαστικά προτείνουν τη δημιουργία τοπικών δικτύων Internet για να προστατευτούν από τις κατασκοπευτικές δράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ρωσία μάλλον έρχεται να προστεθεί στην λίστα.
Central Intelligence Agency Putin

Ο Vladimir Putin ήταν πολύ ξεκάθαρος όταν ονόμασε το Διαδίκτυο “project της CIA.”

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αγία Πετρούπολη. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ανέφερε επίσης ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Αμερικής είχε δημιουργήσει αρχικά το Διαδίκτυο και από τότε συνεχίζει να το αναπτύσσει.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Vladimir Putin έχει υπαινιχθεί το γεγονός ότι θα ήθελε από τη Ρωσία να έχει το δική της εναλλακτικό δίκτυο, ξεχωριστά από το παγκόσμιο δίκτυο.

Η Γερμανία και η Βραζιλία όπως προαναφέραμε είναι άλλες δύο χώρες που έχουν παρόμοια σχέδια, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις με τις δράσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που κατηγορούν τον Snowden για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν οι αποκαλύψεις του.
Ωστόσο, οι υποστηρικτές του Snowden επισημαίνουν ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος διάσπασης του Διαδικτύου αν η NSA δεν είχε κατασκόπευε όλο τον κόσμο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS