ΑρχικήinetGoogle και SlickLogin: login με τη φωνή μας

Google και SlickLogin: login με τη φωνή μας

Πριν από αρκετό καιρό είχαμε δημοσιεύσει για το ότι η Google, εξαγόρασε μια Ισραηλινή εταιρεία, που αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες, με την χρήση ηχητικών κυμάτων. Πρακτικά όμως πως μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία που απέκτησε; Μία δημοσίευση από το επίσημο blog του OTE, ίσως λύσει τις απορίες σας. Αν παρατηρήσει κανείς την πορεία της Google τα τελευταία χρόνια, θα δει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει προχωρήσει σε πληθώρα εξαγορών διάφορων εταιρειών, που έχουν αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες. Η τελευταία από αυτές ήταν εκείνη της SlickLogin, μιας νέας εταιρείας από το Ισραήλ, η τεχνολογία της οποίας επιτρέπει στα websites να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά μας μέσω της χρήσης ηχητικών κυμάτων.

slicklogin

Η παραπάνω διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της εκπομπής ενός μοναδικού – και σχεδόν αθόρυβου – ήχου από τα ηχεία του υπολογιστή μας, τον οποίο λαμβάνει και επεξεργάζεται η ειδική εφαρμογή που έχουμε εγκαταστήσει στο smartphone μας. Η συγκεκριμένη υλοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την αντικατάσταση των γραπτών κωδικών μας, όσο και ως ένα επιπλέον μέσο ασφάλειας.

Η μέθοδος αυτή αναμένεται να αντικαταστήσει πολλά συστήματα προστασίας, όπως εκείνα που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για το web-banking, μέσω της αποστολής ενός κωδικού pin στο κινητό μας, ή της ειδικής συσκευής που δημιουργεί κωδικούς όποτε εμείς τους χρειαστούμε.

Το επόμενο βήμα θα είναι η εξέλιξη ειδικών αλγόριθμων που θα ανιχνεύουν τη μοναδική χροιά της φωνής μας, ώστε να ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από την ανάγκη πληκτρολόγησης του οποιουδήποτε κωδικού, ή τη χρήση κάποιας συσκευής.

ote.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS