ΑρχικήinetMarco Tempest: μαγικά με 3 iPhones που θα σας αφήσουν άφωνους

Marco Tempest: μαγικά με 3 iPhones που θα σας αφήσουν άφωνους

marco tempestΣαν μάγος και ταχυδακτυλουργός του 21ου αιώνα, ο Marco Tempest συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με το ταλέντο και την καλλιτεχνία του Χουντίνι. Το παρακάτω βίντεο θα σας αφήσει άφωνους καθώς θα παρακολουθείτε τον Marco Tempest να κάνει τα μαγικά του με 3 iPhones.

Marco Tempest: The magic of truth and lies (and iPods)

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Stefano Kiourkouli, επιμέλεια από τον Leonida Argyro για το TED Talks

Ο τύπος της μαγείας που μου αρέσει, και είμαι μάγος, είναι η μαγεία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις. Θα ήθελα λοιπόν να σας δείξω κάτι πάνω στο οποίο δουλεύω. Είναι μια εφαρμογή που νομίζω πως θα είναι χρήσιμη για τους καλλιτέχνες — συγκεκριμένα πολυμεσικούς καλλιτέχνες. Συγχρονίζει βίντεο μεταξύ πολλών οθονών από κινητές συσκευές. Και δανείστηκα αυτά τα τρία iPod από ανθρώπους εδώ στο κοινό για να σας δείξω τι εννοώ. Και θα τα χρησιμοποιήσω για να σας πω λίγα πράγματα για το αγαπημένο μου θέμα: την εξαπάτηση.

0:51 (Μουσική)

0:53 Ένας από τους αγαπημένους μου μάγους είναι ο Κάρλ Τζερμέιν. Είχε αυτό το καταπληκτικό τρικ όπου ένα τριαντάφυλλο άνθιζε μπροστά στα μάτια σου. Ήταν όμως η παραγωγή της πεταλούδας του που ήταν το πιο όμορφο.

1:10 (Εγγραφή) Εκφωνητής: Κυρίες και κύριοι, η δημιουργία της ζωής.

1:16 (Χειροκρότημα)

1:18 (Μουσική)

1:21 Μάρκο Τέμπεστ: Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εξαπάτηση, είπε το εξής:

1:26 Εκφωνητής: Η μαγεία είναι το μοναδικό ειλικρινές επάγγελμα. Ένας μάγος υπόσχεται να σε εξαπατήσει — και το κάνει.

1:34 ΜΤ: Θα ήθελα να με θεωρώ ειλικρινή μάγο. Χρησιμοποιώ πολλά τρικ, το οποίο σημαίνει πως μερικές φορές πρέπει να σας πω ψέματα. Νιώθω άσχημα γι’αυτό. Αλλά οι άνθρωποι λένε ψέματα κάθε μέρα.

1:50 (Κουδούνισμα) Περιμένετε.

1:52 Κοπέλα στο Τηλέφωνο: Έλα, που είσαι;

1:54 ΜΤ: Έχει κίνηση. Θα είμαι εκεί σύντομα. Όλοι το ‘χετε κάνει.

1:58 (Γέλια)

2:00 Κυρία: Θα είμαι έτοιμη σε ένα λεπτό, γλυκέ μου.

2:03 Άντρας: Είναι ακριβώς αυτό που πάντα ήθελα.

2:06 Γυναίκα: Φαίνεσαι πολύ ωραίος.

2:08 ΜΤ: Εξαπάτηση, είναι θεμελιώδες κομμάτι της ζωής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι άντρες λένε τα διπλάσια ψέματα από τις γυναίκες — υποθέτοντας πως οι γυναίκες που ρώτησαν είπαν την αλήθεια.

2:22 (Γέλια)

2:24 Εξαπατούμε για να έχουμε το πλεονέκτημα και για να κρύψουμε τις αδυναμίες μας. Ο κινέζος στρατηγός Σουν Τζου είπε πως όλοι οι πόλεμοι βασίζονται στην εξαπάτηση. Ο Όσκαρ Γουάιλντ είπε το ίδιο πράγμα για το ρομαντισμό.

2:41 Κάποιοι άνθρωποι εξαπατούν για τα λεφτά. Ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Τρεις κάρτες, τρεις πιθανότητες.

2:51 Εκφωνητής: Ένα πεντάρι θα σου δώσει 10, τα 10 θα σου δώσουν 20. Που είναι η κυρία; Που είναι η Ντάμα;

2:58 ΜΤ: Αυτό; Συγγνώμη. Χάσατε. Δεν σας εξαπάτησα. Εξαπατήσατε τον εαυτό σας. Αυτο-εξαπάτηση. Αυτό συμβαίνει όταν πείθουμε τον εαυτό μας πως ένα ψέμα είναι η αλήθεια. Μερικές φορές είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Οι παθολογικοί χαρτοπαίκτες είναι εξπέρ στην αυτο-εξαπάτηση. (Θόρυβος από μηχανή με φρουτάκια) Πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν. Ξεχνάνε τις φορές που έχασαν.

3:30 Ο εγκέφαλος είναι πολύ καλός στο να ξεχνάει. Οι άσχημες εμπειρίες ξεχνιούνται γρήγορα. Οι άσχημες εμπειρίες εξαφανίζονται γρήγορα. Το οποίο εξηγεί το γιατί σε αυτό το απέραντο και μοναχικό σύμπαν, είμαστε τόσο υπέροχα αισιόδοξοι. Η αυτο-εξαπάτησή μας γίνεται θετική ψευδαίσθηση — γιατί οι ταινίες μπορούν και μας ταξιδεύουν σε αξιοθαύμαστες περιπέτειες­· γιατί πιστεύουμε στον Ρωμέο όταν λέει πως αγαπάει την Ιουλιέτα· και γιατί όταν χωριστές νότες μουσικής, όταν παίζονται μαζί, γίνονται σονάτα και αποκτούν νόημα.

4:08 Αυτό είναι το “Κλέαρ ντε Λουν.” Ο συνθέτης του που ονομάζεται Ντεμπισί είπε πως η τέχνη είναι η μεγαλύτερη εξαπάτηση. Η τέχνη είναι εξαπάτηση που δημιουργεί αληθινά συναισθήματα — ένα ψέμα που δημιουργεί μια αλήθεια. Και όταν αφαιθείς σε αυτή την εξαπάτηση, γίνεται μαγεία.

4:41 (Χειροκρότημα)

4:53 Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

4:56 (Χειροκρότημα)

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS