ΑρχικήinetAsus Transformer Book T100, υβριδικό μοντέλο σε διπλό ρόλο

Asus Transformer Book T100, υβριδικό μοντέλο σε διπλό ρόλο

Ταμπλέτα και φορητό PC σε ένα μηχάνημα, είναι η «συνταγή» που ακολούθησε η Asus στο Transformer Book T100, το νέο «υβριδικό» μοντέλο της που διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά.

assus

Το Τ100 μπορεί να λειτουργήσει όπως οποιοδήποτε άλλο λάπτοπ (για την ακρίβεια netbook, λόγω του μικρού μεγέθους), διαθέτοντας όμως ένα πλήκτρο που επιτρέπει να αποσπάται η 10,1’’ οθόνη αφής η οποία ενσωματώνει όλα τα υποσυστήματα, ώστε να χρησιμοποιείται σαν tablet.

Τα πλεονεκτήματά του δεν σταματούν στον διπλό «χαρακτήρα» του, αφού έρχεται επίσης με προεγκατεστημένα τα Windows 8.1 της Microsoft, κάτι που σημαίνει πως είναι συμβατό και με όλο το λογισμικό που έχει αναπτυχθεί για τις παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της αμερικανικής εταιρείας. Επιπλέον, έχει πραγματικά εξαιρετική αυτονομία, η οποία ξεπερνά τις 10 ώρες. Και όλα αυτά σε αρκετά προσιτή τιμή, που κινείται στα 370 ευρώ για το μοντέλο των 32 GB, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα δωρεάν τη σουίτα προγραμμάτων Office (Home & Student 2013).

Ετσι, το Τ100 είναι μια πολύ ελκυστική πρόταση για όσους θέλουν ένα «ευέλικτο» και οικονομικό μηχάνημα, το οποίο θα έχουν συνεχώς μαζί τους. Βέβαια, η συγκεκριμένη «συνταγή» σημαίνει πως θα πρέπει να κάνουν ορισμένες παραχωρήσεις, όπως το ότι εκ των πραγμάτων το πληκτρολόγιο είναι μικρό, ή ότι η οθόνη έχει αναλογία 16:9, με συνέπεια να είναι σχετικά άβολη όταν, ως tablet, χρησιμοποιείται σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Επίσης, το touchpad δεν είναι πολύ εύχρηστο ενώ, αν και η οθόνη ικανοποιεί για την απόδοση των χρωμάτων και τις γωνίες θέασής της, η φωτεινότητα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη – ειδικά για τους εξωτερικούς χώρους.

Στον αντίποδα, το «υβριδικό» της Asus είναι εφοδιασμένο με μνήμη RAM 2 GB και τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z3740 (Bay Trail) τέταρτης «γενιάς». Επομένως, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί σε επιδόσεις με μηχανήματα με επεξεργαστές της «οικογένειας» Intel Core, ωστόσο είναι αρκετά γρήγορο, καταφέρνοντας να αντεπεξέλθει άνετα σε όλες τις εφαρμογές του σύγχρονου περιβάλλοντος χρήσης και το λογισμικό για τα Windows 7 ή τις παλιότερες εκδόσεις – με εξαίρεση τα πολύ απαιτητικά προγράμματα και παιχνίδια.

Για την αποθήκευση του software, υπάρχει ένας σκληρός δίσκος SSD 32 ή 64 GB, ανάλογα με το μοντέλο, με το ελεύθερο τμήμα του να είναι στην πραγματικότητα αρκετά λιγότερο. Παρ’ όλα αυτά δέχεται κάρτες microSD, με την υποδοχή να βρίσκεται στην οθόνη, όπως και η θύρα micro HDMI και η microUSB, για τη σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων. Οι δυνατότητες ενσύρματης διασύνδεσης συμπληρώνονται από τη θύρα USB 3.0 που βρίσκεται στο αποσπώμενο πληκτρολόγιο, ενώ ένα ακόμη θετικό στοιχείο του «υβριδικού» είναι τα στερεοφωνικά του ηχεία, τα οποία αποδίδουν αρκετά δυνατή ένταση.

Πηγή: kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS