ΑρχικήinetΠιάστηκε φοιτητής να χρησιμοποιεί υπερυπολογιστή με 14.000 πυρήνες για εξόρυξη Dogecoins

Πιάστηκε φοιτητής να χρησιμοποιεί υπερυπολογιστή με 14.000 πυρήνες για εξόρυξη Dogecoins

Ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο του Harvard παραβίασε τον Super υπερυπολογιστή (με 14.000 πυρήνες) του Ivy League για να τον χρησιμοποιήσει για την εξόρυξη Dogecoins.

Σύμφωνα με την The Harvard Crimson, ένας φοιτητής τιμωρήθηκε απαγόρευση πρόσβασης σε όλα τα ερευνητικά εργαστήρια υπολογιστών και των συστημάτων του πανεπιστήμιου όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε προγραμματίσει τον υπερυπολογιστή Odyssey να πραγματοποιεί εξόρυξη Dogecoins.
ody

Ο υπερυπολογιστής Odyssey έχει επεξεργαστές Intel Xeon και κατατάσσεται στη λίστα των 500 κορυφαίων υπερυπολογιστών. Το σύστημα έχει 14.000 πυρήνες και ανήκει στο Research Computing office του Harvard σαν ένα υψηλής απόδοσης cluster με Linux για τους ερευνητές.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο ενός εσωτερικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύτηκε στο Reddit όταν ανακαλύφθηκε το συμβάν, η ασυνήθιστη δραστηριότητα ανακαλύφθηκε από έναν ερευνητή, που το ανεφέρε στους διαχειριστές οι οποίοι σύντομα ανακάλυψαν το πρόγραμμα για το Dogecoin mining.

“Κάθε συμμετοχή, σε ψηφιακές λειτουργίες εξόρυξης ή διαγωνισμούς για κέρδος που χρησιμοποιεί περιουσιακά στοιχεία του Harvard είναι αυστηρά απαγορευμένη για προφανείς λόγους,” αναφέρει το μήνυμα.

“Στην πραγματικότητα, όλες οι δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τους κοινούς μας πόρους για κάθε μη επιστημονικό σκοπό που έχει ως αποτέλεσμα προσωπικό κέρδος είναι επίσης ρητά απαγορευμένες.”

Το open-source κρυπτονόμισμα, Dogecoin βασίζεται στη μορφή Litecoin και ανταλλάσσεται με ισοτιμία περίπου 0,0012 δολάρια, ή 002 MBTC.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS