ΑρχικήinetGoogle Project Tango: Smartphone που χαρτογραφεί τρισδιάστατα το περιβάλλον του

Google Project Tango: Smartphone που χαρτογραφεί τρισδιάστατα το περιβάλλον του

Το πρωτότυπο ενός smartphone το οποίο έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες του περιβάλλοντος του χρήστη του παρουσίασε η Google. Όπως δημοσιεύσαμε χθες το νέο smartphone έρχεται με την κωδική ονομασία Project Tango.

google-smartphone-pou-xartografei-trisdiastata-to-periballon-tou

Οι αισθητήρες της συσκευής της δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιεί άνω των 250.000 τρισδιάστατων μετρήσεων  ανά δευτερόλεπτο και να προβαίνει σε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο όσον αφορά στη θέση και τον προσανατολισμό του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος του αποκαλούμενου Project Tango της ΑΤΑΡ (Advanced Technology and Projects) είναι να δώσει στις φορητές συσκευές μία «ανθρώπινου χαρακτήρα» κατανόηση του χώρου και της κίνησης. Ειδικότερα, το τηλέφωνο (5 ιντσών με Android) διαθέτει ειδικά παραμετροποιημένο hardware και λογισμικό που έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν/ ανιχνεύουν την κίνησή του σε τρεις διαστάσεις, ενώ παράλληλα δημιουργούν έναν τρισδιάστατο χάρτη του περιβάλλοντος. Τα δεδομένα που συλλέγονται συνδυάζονται σε ένα ενιαίο τρισδιάστατο μοντέλο του περιβάλλοντος χώρου.

«Πώς θα σας φαινόταν να μπορείτε να καταγράψετε τις διαστάσεις του σπιτιού σας απλά και μόνο περπατώντας στο εσωτερικό του με το τηλέφωνό σας πριν πάτε να αγοράσετε έπιπλα; Πώς θα ήταν εάν οι οδηγίες προς έναν νέο προορισμό δεν περιορίζονταν στη διεύθυνση; Πώς θα ήταν να μην χαθείτε ποτέ ξανά σε ένα νέο κτήριο; Πώς θα ήταν εάν αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης μπορούσαν να πλοηγηθούν χωρίς να χρειάζονται βοήθεια σε άγνωστα εσωτερικά περιβάλλοντα; Πώς θα ήταν αν μπορούσατε να ψάξετε για ένα προϊόν και να δείτε σε ποιο ακριβώς ράφι βρίσκεται σε ένα πολυκατάστημα;» ρωτά η Google τους καταναλωτές στη σχετική ανακοίνωσή της, προχωρώντας ακόμα παραπέρα και κάνοντας λόγο για δυνατότητες που επεκτείνονται και στον χώρο της διασκέδασης, όπως το «κρυφτό» με τους αγαπημένους χαρακτήρες παιχνιδιών ή οι μάχες μεταξύ παικτών που ελέγχουν στρατούς από μινιατούρες για τον έλεγχο περιοχών σε ένα σπίτι.

Η εταιρεία αναζητεί επαγγελματίες developers, «με όνειρα να φτιάξουν κάτι παραπάνω από μία εφαρμογή για οθόνες αφής».

«Οι συσκευές αυτές κατασκευάστηκαν με τη μοναδική δυνατότητα να “διαισθάνονται” την τρισδιάστατη κίνηση και γεωμετρία. Θέλουμε συνεργάτες που θα ωθήσουν μπροστά αυτήν την τεχνολογία και θα δημιουργήσουν εξαιρετικές εμπειρίες χρηστών πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα» σημειώνει η Google.

Η εταιρεία έχει 200 development kits, τα οποία αναμένει να έχει διανείμει σε ενδιαφερόμενους developers μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS