ΑρχικήinetΜέχρι το τέλος του 2014 όλα τα μεγάλα smartphones θα χρησιμοποιούν βιομετρική...

Μέχρι το τέλος του 2014 όλα τα μεγάλα smartphones θα χρησιμοποιούν βιομετρική τεχνολογία

Μέχρι το τέλος του 2014, θα κυκλοφορούν πάρα πολλά νέα smartphones με βιομετρική τεχνολογία. Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 5s, το οποίο για πρώτη φορά, παρουσίασε την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, για την ενίσχυση της ασφάλειας τη βελτίωση της χρηστικότητας (και όχι μόνο).

touchid

Πάρα πολλοί άλλοι κατασκευαστές κινητών, μετά από την κίνηση της Apple, είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τη νέα μόδα που θέλει τα τηλέφωνα βιομετρικά.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από την εταιρεία κατασκευής κινητών Ericsson, στην οποία ρωτήθηκαν 100.000 άτομα από 40 χώρες, περίπου το 74% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως τα βιομετρικά smartphones “θα γίνει mainstream” κατά τη διάρκεια του 2014. (Καμία ανησυχία για το αν οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητα δεδομένα)

Περισσότερο τους μισούς (το 52%) επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα για την ασφάλεια της συσκευής τους, αντί των κωδικών με γράμματα και αριθμούς που χρησιμοποιούν σήμερα. Το 48% δήλωσε ότι θα τους ενδιαφέρει η τεχνολογία αναγνώρισης του ιδιοκτήτη μιας συσκευής από τη κόρη του ματιού του.

Άλλα αποτελέσματα της έρευνας:

Οι τεχνολογίες που σχετίζονται με την υγεία θα απογειωθούν το 2014. Συνολικά το 40% επιθυμούν απότα κινητά τους τηλέφωνα να καταγράφουν όλες τις φυσικές τους δραστηριότητες, ενώ το 56% θα προτιμούσε ένα “δαχτυλίδι οθόνη” που θα καταγράφει την αρτηριακή τους πίεση και τους σφυγμούς τους.

Το Internet ” αναμένεται να υπάρχει παντού” συμπεριλαμβανομένων και των υπογείων, όπου η πρόσβαση σήμερα δεν είναι εφικτή.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS