ΑρχικήinetΗ NSA παρακολουθεί το online World of Warcraft

Η NSA παρακολουθεί το online World of Warcraft

nsaΟι αμερικανικές και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του διαδικτυακών παιχνίδιών όπως το “World of Warcraft.

Η παραπάνω είδηση που ήρθε αργά τη Δευτέρα από τη New York Times, τη Guardian, και τη ProPublica αναφέρει ότι κατάσκοποι από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν στα online παιχνίδια για τρομοκράτες και πληροφοριοδότες. Η ιστορία στηρίζεται σε έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden, και φανερώνει το εύρος των δραστηριοτήτων των κατασκοπευτικών δράσεων της Αμερικής, που παρακολουθεί ακόμη και τα παιδιά ή τους έφηβους.

Παιχνίδια όπως το “World of Warcraft” είναι αρκετά δημοφιλή, και προσελκύουν εκατομμύρια παίχτες.
Οι Υπηρεσίες κατασκοπείας πιστεύουν ότι τέτοια παιχνίδια χρησιμεύουν σαν μια πολύ καλή κάλυψη στους τρομοκράτες ή άλλους κακοποιούς που τα χρησιμοποιούν για την ανταλλαγή μηνυμάτων. Η Blizzard Entertainment, φυσικά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ότι τα παιχνίδια τους παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η Microsoft εξέδωσε παρόμοια δήλωση, λέγοντας ότι “δεν γνωρίζει οποιαδήποτε δραστηριότητα επιτήρησης. Εάν έχει συμβεί, σίγουρα δεν έγινε με τη συναίνεσή μας.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS