ΑρχικήinetFree Software Foundation τα Windows 8 απέτυχαν

Free Software Foundation τα Windows 8 απέτυχαν

Μετά την κυκλοφορία των Windows 8 ήρθε και η απογοήτευση, καθώς το λειτουργικό της Microsoft απέτυχε να εντυπωσιάσει. Τρανή απόδειξη είναι το μερίδιο της αγοράς που για το νέο λειτουργικό έχει φτάσει το 10% και παραμένει πολύ πίσω από αυτό των Windows 7 και των Windows XP.

Το Free Software Foundation αναδημοσίευσε ένα infographic για να μας υπενθυμίσει ότι “τα Windows 8 είναι μία αποτυχία.”

“Ο κύριος τρόπος που κάποιος παίρνει τα Windows 8 είναι γιατί αγοράζει ένα νέο υπολογιστή, οπότε δεν έχει πολλά περιθώρια επιλογής.  Επιθυμείτε ένα νέο υπολογιστή;  Βεβαιωθείτε να κάνετε αναβάθμιση σε GNU/Linux, αναφέρει το Ίδρυμα.

Το FSF ισχυρίζεται ότι το λειτουργικό σύστημα Linux είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για όλους αναζητούν ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα για τους υπολογιστές τους.

“Τα Windows 8 είναι ένα κλειδωμένο λειτουργικό. Όταν χρησιμοποιείτε τα Windows 8, οι ελευθερίες σας είναι σε κίνδυνο καθώς το ιδιόκτητο λογισμικό σας κλειδώνει έξω από τον έλεγχο του υπολογιστή σας,” αναφέρει το infographic.

Το Linux, από την άλλη πλευρά, “είναι ένα ελεύθερο λογισμικό.” “Όταν χρησιμοποιείτε ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να υπολογίζετε στη διαφάνεια της ελευθερίας και της ιδιωτικής σας ζωής.”
“Η Microsoft είναι ένας ηδονοβλεψίας. Τα Windows 8 γνωρίζουν τι κάνετε και στέλνουν τις πληροφορίες που συλλέγουν πίσω στη Microsoft. Μπορούν επίσης να διαγράψουν προγράμματα χωρίς καμία προειδοποίηση.”
Δείτε το infographic

win8_infographic_final

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS