ΑρχικήinetSheep Marketplace, κλοπή 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoins

Sheep Marketplace, κλοπή 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoins

Χθες, η ιστοσελίδα του Dark Web, Sheep Marketplace, μια ανώνυμη ψηφιακή αγορά ναρκωτικών που έγινε πολύ δημοφιλής μετά το κλείσιμο του Silk Road, ανακοίνωσε ότι είχε πέσει θύμα ληστείας. Σσύμφωνα με την ιστοσελίδα, εξαφανίστηκαν 5.400 bitcoins, που ισοδυναμούν με 6.000.000 δολαρία με τις τρέχουσες τιμές. Στη συνέχεια η ιστοσελίδα, εξαφανίστηκε όπως ακριβώς και τα bitcoins.

Sheep Marketplace
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ανακοίνωσαν στην αρχική σελίδα τους ότι κάποιος από τους προμηθευτές, με το ψευδώνυμο EBOOK101, είχε ανακαλύψει εκμεταλλευτεί ένα σφάλμα στο σύστημα που του επέτρεψε να πάρει τα bitcoins.

“ο πωλητής ανακάλυψε ένα bug στο σύστημα και έκλεψε 5.400 BTC – τα χρήματά σας, τις οικονομίες μας, τα πήρε όλα” αναφέρει το μήνυμα του Sheep Marketplace.

Η ανακοίνωση ανέφερε μόνο το γεγονός χωρίς να αναφέρει τίποτα για τις φήμες που κυκλοφορούν σε πάρα πολλές ιστοσελίδες και ισχυρίζονται ότι είναι απάτη που στήθηκε από τους ίδιους τους διαχειριστές.
Η διάθεση χρημάτων σε ψηφιακά σοκάκια και παράνομες αγορές δεν είναι και το πιο ασφαλές.
Σε αυτή την ανώνυμη ελεύθερη αγορά, ένα matrix ουσιαστικά, δεν μπορεί να υπάρχει νομική προσφυγή για παραβάσεις. Ο κάθε χρήστης είναι ανώνυμος και πραγματοποιεί τις συναλλαγές με ένα ανώνυμα νόμισμα. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολο για τις Αρχές επιβολής του νόμου να ανακαλύψουν τους ενόχους με μεθόδους ψηφιακής επιτήρησης. Βέβαια η κίνηση των απατεώνων που είναι πίσω από την κλοπή των 6 εκατομμυρίων δολαρίων στηρίχτηκε ακριβώς σε αυτό το γεγονός καθώς και στο ότι τα χρήματα προερχόταν από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ποιος θα πάει στις αρχές να καταγγείλει ότι διακινούσε ναρκωτικά και του έκλεψαν τα χρήματα;

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS