ΑρχικήinetΤο WikiLeaks αμφισβητεί τις αναφορές από τις ΗΠΑ για τον Assange

Το WikiLeaks αμφισβητεί τις αναφορές από τις ΗΠΑ για τον Assange

AssangeΤο WikiLeaks φαίνεται να είναι αρκετά σκεπτικό μετά τις αναφορές που έγιναν από ανώνυμους αξιωματούχους και υποστηρίζουν ότι ο Assange δεν θα αντιμετωπίσει καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτουν, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι ένα τέχνασμα για να υπονομεύσουν την υποστήριξη της Αυστραλίας.
“…Μένει να δούμε αν οι ισχυρισμοί από αυτούς τους άγνωστους, ανώνυμους αξιωματούχους είναι κάτι περισσότερο από μια προσπάθεια να μειώσουν τη δημόσια στήριξη για το WikiLeaks.”
Η Washington Post ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν θα χρεώσει τον Assange για τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων, επειδή δεν θα μπορούσε να το πράξει χωρίς να διώξει άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και δημοσιογράφους.
“Ήρθε η ώρα για το FBI να εγκαταλείψει την παράλογη δίωξη της οργάνωσης WikiLeaks και να ξεκινήσει μια πλήρη και ανοικτή έρευνα για ότι έχει γίνει”, αναφέρει το WikiLeaks.
Βέβαια, ενώ η Washington Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κάποιο εγκεκριμένο κατηγορητήριο για τον Assange, ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανόν να έχουν εκδώσει ένα τέτοιο έγγραφο, καθώς και μια επικυρωμένη εντολή έκδοσης.

Ο Assange επιμένει ότι θα μπορούσε να συλληφθεί από τη βρετανική αστυνομία και να οδηγηθεί στις ΗΠΑ αν έφευγε από την πρεσβεία του Ισημερινού.

Η 42 χρονος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Λονδίνου εδώ και 18 μήνες, αποφεύγοντας την έκδοση του στη Σουηδία για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση.

Ο Assange ισχυρίστηκε νωρίτερα φέτος ότι ακόμη και αν οι κατηγορίες από τις Σουηδικές αρχές πέσουν, δεν θα αφήσει την πρεσβεία του Ισημερινού από το φόβο να μην συλληφθεί και δικαστεί στις ΗΠΑ.
Ο δικηγόρος του Assange, κ. Barry Pollack, δήλωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks θα χαιρέτιζε μια “επίσημη κατηγορηματική δήλωση” από την Ουάσινγκτον ότι δεν θα ασκήσει διώξεις εναντίον του και δεν θα το πράξει στο μέλλον.
“Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ήταν διατεθειμένο να κάνει μια τέτοια δήλωση” ανέφερε ο Pollack στην Guardian.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS