ΑρχικήinetΛηστεία 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ιστοσελίδα αποθήκευσης Bitcoin

Ληστεία 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ιστοσελίδα αποθήκευσης Bitcoin

Μια άλλη ιστοσελίδα συναλλαγών Bitcoin έπεσε θύμα ληστείας. Η BIPS, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες συναλλαγών Bitcoin, έχασε 1.295 Bitcoin (με τη σημερινή αξία του νομίσματος μεταφράζεται σε 1 εκατομμύριο δολάρια).

BitcoinInternetPaymentSystem-Buy-Sell-Bitcoins

Δεδομένου ότι η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται, οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν επιχειρήσεις που συναλλάσσονται Bitcoins. Η επίθεση στην BIPS άρχισε πριν λίγες εβδομάδες μετά την διαδικτυακή ληστεία στην inputs.io, η οποία φέρεται να έχασε 4.100 BTC.

Οι hackers ξεκίνησαν αρχικά με μια επίθεση Distributed Denial of Service (DDoS) στις 15 Νοεμβρίου, όπως έγραψε η εταιρεία σε μια δημοσίευση στο Reddit. Οι hackers επιτέθηκαν ξανά στις 17 Νοεμβρίου στους servers της εταιρείας και με κάποιο τρόπο κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορα online wallets (πορτοφόλια), κάτι που τους επέτρεψε να κλέψουν 1.295 BTC.

Η BIPS, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερους από 20.000 πελάτες, προσφέρει δωρεάν  online wallets για αποθήκευση Bitcoins. Προσφέρει επίσης επεξεργαστές πληρωμής για εταιρείες που επιθυμούν να δέχονται πληρωμές σε Bitcoin . Μετά την παραβίαση, η εταιρεία δημοσίευσε μια προειδοποίηση προς τους πελάτες της αναφέροντας ότι τέθηκαν κίνδυνο “πολλά πορτοφόλια καταναλωτών.”  Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS