ΑρχικήinetCryptocat, μία ασφαλής, κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας έχει αποκλειστεί στο Ιράν

Cryptocat, μία ασφαλής, κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας έχει αποκλειστεί στο Ιράν

Cryptocat-is-now-censored-in-Iran
Οι χρήστες στο Ιράν αποκαλούν to Internet ως “Filternet“, λόγω της αυστηρής λογοκρισίας που έχουν στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Εκατομμύρια Ιρανοί χρησιμοποιούνται διακομιστές VPN για πρόσβαση στον έξω κόσμο.
Τον Οκτώβριο του 2013 ο Jack Dorsey, συνιδρυτής του Twitter ρώτησε τον Ιρανός Πρόεδρο: “Οι πολίτες του Ιράν μπορούν  να διαβάζουν τα tweets σας;”   Σε απάντηση ο  Ιρανός Πρόεδρος είπε ότι θα εργαστεί για να βεβαιωθεί ότι οι Ιρανοί έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι θα μειωθεί η λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Αμέσως μετά την υπόσχεση ότι θα υποστηρίξει την ελευθερία στο Διαδίκτυο, η κυβέρνηση του Ιράν έχει απαγορεύσει ακόμη μία web εφαρμογή που ονομάζεται –  Cryptocat , ένα εργαλείο που επιτρέπει την ασφαλή και κρυπτογραφημένη συνομιλία.

Η εφαρμογή είναι γνωστή για την δυνατότητα κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών, δημοφιλής στους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την « Blockediniran.com », η ιστοσελίδα Cryptocat και η σχετικά ιδιωτική υπηρεσία συνομιλίας ήταν απρόσιτη για τους χρήστες στο Ιράν.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η Cryptocat είναι η πρώτη και μοναδική κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας που έχει λογοκριθεί στο Ιράν” αναφέρει σε blog post η Cryptocat.
“Στην Cryptocat ο κύριος στόχος μας είναι να παρέχουμε εύκολη στη χρήση, προσιτή, ιδιωτική συνομιλία σε όλο τον κόσμο. Εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιτρέψει στους χρήστες στο Ιράν η πρόσβαση στην Cryptocat, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αλλά οι Ιρανοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την Cryptocat. Η ομάδα της Cryptocat παρείχε την υπηρεσία συνομιλίας μέσω του δικτύου Tor, σε μία κρυφή βαθιά ιστοσελίδα web ‘‘,  που μπορεί να προσεγγιστεί χρησιμοποιώντας μόνο λογισμικό Tor.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS