ΑρχικήsecurityminiLock: Εργαλείο ανοικτού κώδικα για την κρυπτογράφηση αρχείων από προγραμματιστή CryptoCat

miniLock: Εργαλείο ανοικτού κώδικα για την κρυπτογράφηση αρχείων από προγραμματιστή CryptoCat

minilock-file-encryption-tool

Η εποχή της επιτήρησης, έκανε τη χρήση κρυπτογράφησης τόσο ευρέως αναγκαία, που χρησιμοποιείται από νομικές αρχές, εγκληματίες του κυβερνοχώρου, καθώς και κάθε άτομο. Αλλά, η κρυπτογράφηση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ένας 23χρονος προγραμματιστής Cryptocat, ο Nadim Kobeissi είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει μια απλή λύση για να παραδώσει ισχυρή κρυπτογράφηση στο συνέδριο των χάκερ HOPE, στη Νέα Υόρκη, αργότερα αυτό το μήνα, η οποία μπορεί σύντομα να έρθει ως μια επέκταση για τον Google Chrome, όπως αναφέρει η Wired.

Το πρόγραμμα κρυπτογράφησης έχει ονομαστεί miniLock, και είναι ένα δωρεάν και open-source πρόσθετο για περιηγητές, σχεδιασμένο για να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να κρυπτογραφήσει και να αποκρυπτογραφήσει αρχεία σε δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ένα interface «drag-and-drop», με σχεδόν απαραβίαστη τεχνολογία κρυπτογραφικής προστασίας.

Το πρόγραμμα κρυπτογράφησης miniLock μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους αρχείων, από πολυμέσα έως έγγραφα, ακόμη και αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα σε ένα USB drive και κρυπτογραφεί τα αρχεία για ασφαλή αποθήκευση στο Dropbox ή στο Google Drive.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS