ΑρχικήinetΣυνελήφθησαν ο υπεύθυνος και μία υπάλληλος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών παραγωγής φωτοτυπιών

Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος και μία υπάλληλος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών παραγωγής φωτοτυπιών

copyrightΣυνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο (2) άτομα για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Πρόκειται για τον υπεύθυνο και μία υπάλληλο επιχείρησης παροχής υπηρεσιών παραγωγής φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, στον Πειραιά

Κατασχέθηκαν 31 φωτοαντίγραφα βιβλίων (19 διαφορετικών τίτλων) και 3 σκληροί δίσκοι (1 εξωτερικός και 2 εσωτερικοί) με πάνω από 300 διαφορετικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή

Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχθές (20.11.2013) το πρωί, δύο ημεδαποί, ένας 48χρονος υπεύθυνος λειτουργίας και μία 42χρονη υπάλληλος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από Οργανισμό, που έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση και προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συναφών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, που εδρεύει στην περιοχή του Πειραιά, εντοπίστηκε υλικό προς διάθεση, σε ηλεκτρονική αλλά και έντυπη μορφή (ψηφιακά και φωτοτυπημένα βιβλία), το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τριάντα ένα (31) φωτοτυπημένα βιβλία (19 διαφορετικών τίτλων), τα οποία είχαν αναπαραχθεί παράνομα και τρεις (3) σκληροί δίσκοι (1 εξωτερικός και 2 εσωτερικοί), οι οποίοι περιείχαν πάνω από 300 διαφορετικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή.

Πέραν της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων, προκύπτει και σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, το ύψος της οποίας εξετάζεται, καθώς λόγω του διαφορετικού τιμήματος αντιγράφων & αυθεντικών προϊόντων, επέρχεται δραστική μείωση του αποδιδόμενου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS