ΑρχικήinetΤο iGuRu.gr στο Silk Road 2

Το iGuRu.gr στο Silk Road 2

Χθες ανακοινώσαμε πρώτοι την επανεμφάνιση του Silk Road στο δίκτυο του Deep Web. Σήμερα αποφασίσαμε να “περπατήσουμε” στο σκοτεινό διαδίκτυο και να συναντήσουμε τον πιο διάσημο διαδικτυακό dealer. Καλά καταλάβατε το iGuRu.gr επισκέφτηκε το Silk Road. Την έναρξη της ιστοσελίδας ανακοίνωσε ο ίδιος ο Dread Pirate Roberts (ή ο αντικαταστάτης του) στο Twitter.

[tweet_embed id=398117916802961409]

Για την επίσκεψη μας χρειαστήκαμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, δηλαδή έπρεπε να κατεβάσουμε το Tor Browser Bundle που θα μας εξασφάλιζε ανωνυμία κατά την σκοτεινή “βόλτα” μας.

Αμέσως μετά όλα ήταν εύκολα, δώσαμε την διεύθυνση της νέας διαδικτυακής ναρκοαγοράς και βρεθήκαμε στην ιστοσελίδα τους. Ένα παράθυρο μας ανάγκασε να εγγραφούμε στο site πριν μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα ράφια του. Η εγγραφή δεν απαίτησε email, παρά μόνο ένα όνομα χρήστη, ένα κωδικό πρόσβασης και ένα PIN σε περίπτωση που κάποιος ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, αφού χωρίς email δεν υπάρχει επαναφορά κωδικού.

Αμέσως μετά την είσοδο μας βρεθήκαμε μπροστά σε ένα μήνυμα με την υπογραφή του Dread Pirate Roberts (!).

sr2

Dear Community

It is with great joy that I announce the next chapter of our journey. Silk Road has risen from the ashes, and is now ready and waiting for you all to return home: http://αφαιρέσαμε την διεύθυνση για ευνόητους λόγους.
Welcome back to freedom.

Over the last 4 weeks, we have implemented a complete security overhaul. This overhaul marks the dawn of a brand new era for hidden services, and it would not have been possible without the patient support of this community. So for waiting patiently; for offering encouragement; for keeping the community spirit alive in Silk Road’s temporary absence; for all of this and more, each of you has my deepest and most sincere gratitude.

Σύμφωνα με το μήνυμα του νέου DPR, αυτός και ίσως και κάποιοι άλλοι, πέρασαν την περασμένη εβδομάδα δουλεύοντας πάνω στον κώδικα του νέου Silk Road 2.

Βέβαια αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι τα ράφια του Silk Road 2 δεν είναι τόσο γεμάτα με “αγαθά” όπως ήταν τα ράφια του προκατόχου του. Μάλλον θα είναι ζήτημα ημερών να ξαναγεμίσουν. Όμως υπάρχουν ήδη αρκετά ναρκωτικά και πραγματικά προκαλεί εντύπωση το γεγονός επανεμφάνισης της ιστοσελίδας. Δεν θα μπορέσουμε να το ονομάσουμε θάρρος γιατί μοιάζει περισσότερο με θράσος η απόφαση των διαχειριστών να ξανα-βγάλουν στον αέρα τόσο προκλητικά την πιο καταζητούμενη σελίδα στον κόσμο.

sr3

Όσον αφορά την ασφάλεια τώρα, τα πάντα φαίνεται να είναι κρυπτογραφημένα. Στις ρυθμίσεις του κάθε χρήστη υπάρχει χώρος καταχώρησης του δημοσίου κλειδιού PGP (public PGP key).  Έτσι ακόμα και μήνυμα αν γράψετε σε κάποιον άλλο μπορεί να ελέγξει αν κάποιος έχει αλλάξει έστω και μια τελεία αφού δεν θα ταιριάζει το PGP key. Η χρήση του PGP επιτρέπει επίσης και τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων κατά την είσοδο σας στο site όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

sr4

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται από την επανεμφάνιση της ιστοσελίδας είναι πάρα πολλά. Πως γίνεται μετά από όσα έχουν ακουστεί για την NSA και τις κατασκοπευτικές δράσεις της, κάποιοι να θεωρούν ασφαλές το να “ανοίγουν τέτοια μαγαζάκια” στο διαδίκτυο, ακόμα και αυτό ονομάζετε DeepWeb.

Πως μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη όταν όλοι γνωρίζουν ότι το FBI ή και άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν πρόσβαση στα αρχεία του Silk Road 1.

Πως μπορεί να υπάρχει ανοχή από τις αρχές ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο από πίσω;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS