ΑρχικήinetΕντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών στην Κρήτη

Εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών στην Κρήτη

Δύο περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Κρήτη

Σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 41 και 46 ετών

«Διαμοίραζαν» παράνομα τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών υπηρεσιών ή «κλειδιά» αποκρυπτογράφησης, σε χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν τροποποιημένους αποκωδικοποιητές

Αποτέλεσμα ήταν να μην καταβάλλονται στις παρόχους εταιρίες οι απαιτούμενες μηνιαίες συνδρομές , μέρος των οποίων αποτελεί και ζημιά για το ελληνικό δημόσιο

cyber_crime

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 41 και 46 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση των υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από μηνύσεις, στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από πληρεξούσιους δικηγόρους ανώνυμων εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι μηνύσεις αφορούσαν σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών, που παρείχαν οι συγκεκριμένες εταιρείες, μέσω παράνομης διανομής του τηλεοπτικού σήματός τους, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση καταγγέλθηκε ότι ο 41χρονος παρείχε μέσω του καταστήματος που διατηρούσε σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, τη δυνατότητα παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών σε μεγάλο αριθμό χρηστών, χωρίς καταβολή συνδρομής στην πάροχο εταιρεία.

Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημά του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου λειτουργώντας σαν ομάδα και χρησιμοποιώντας διακομιστές (server) και παράνομα τροποποιημένους αποκωδικοποιητές, διαμοίραζαν παράνομα ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης των συνδρομητικών υπηρεσιών της καταγγέλλουσας εταιρείας, σε χρήστες του διαδικτύου.

Από την ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικού Βουλεύματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους κατόχους των ηλεκτρονικών ιχνών είναι ο 46χρονος ημεδαπός.

Το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS