ΑρχικήinetHuman Brain Project το πρόγραμμα κατασκευής του πιο γρήγορου υπολογιστή

Human Brain Project το πρόγραμμα κατασκευής του πιο γρήγορου υπολογιστή

Μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων και ερευνητών εργάζεται για να αναπτύξει τον γρηγορότερο υπολογιστή. Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπινος εγκέφαλος είναι αυτή τη στιγμή ο γρηγορότερος υπολογιστής. Δηλαδή με άλλα λόγια προσπαθούν να αναπτύξουν έναν υπολογιστή, γρηγορότερο από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το Human Brain Project, ξεκίνησε τη Δευτέρα σε ένα συνέδριο στην Ελβετία. Στο συνέδριο συμμετείχαν 135 επιστημονικά ιδρύματα και κρατικοί φορείς που όλοι είχαν ως στόχο τη δημιουργία ενός υπολογιστή σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το έργο θα κοστίσει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

brain-

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η πιο πολύπλοκη μηχανή που υπάρχει , έτσι ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι η τεχνολογία θα ήθελε να αντιγράψει τις δυνατότητες του. Ο υπολογιστής αυτός αν κάποια στιγμή δημιουργηθεί θα είναι 1.000 φορές πιο γρήγορος από τον πιο γρήγορο που χρησιμοποιείται σήμερα.

Οι πρώτες φάσεις του έργου , η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια δεκαετία, έχουν σαν στόχο την καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών του ανθρώπινου εγκεφάλου. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ελπίζουν να κατανοήσουν το πώς μαθαίνουμε, το πως σκεφτόμαστε, το πως βλέπουμε και το πως ακούμε.

Επί του παρόντος, το hardware που συνθέτει τους γρήγορους υπολογιστές έχουν φτάσει ταχύτητες επιδόσεων του ενός τετράκις εκατομμυρίων πράξεις το δευτερόλεπτο. Ο Henry Markram βέβαια, διευθυντής του Human Brain Project, κοιτάζει πολύ πιο ψηλά.

“Οι καλοί και γνωστοί κατασκευαστές υπερυπολογιστών, όπως η IBM, η Cray, η Intel και η Bull δεσμευτεί να αρχίσουν με την ανάπτυξη των πρώτων μηχανημάτων exascale από το 2020” ανέφερε στο Fox News. “Έτσι είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τα μηχανήματα που χρειαζόμαστε.”

Αυτοί οι απίστευτα γρήγοροι υπολογιστές θα απαιτούν νέες μορφές μνήμης καθώς και νέες τεχνικές αποθήκευσης.

Ο γενικότερος στόχος του project, όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Human Brain Project, είναι “να προσθέσουμε όλοι μαζί την ταχέως αυξανόμενη γνώση μας γύρω από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.”  Η προσομοίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου παρέχει γνώσεις για τις εσωτερικές διεργασίες του εγκεφάλου όπως από πού προέρχονται οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας.

Οι πρακτικές εφαρμογές αυτού του εγχειρήματος φτάνει πολύ πιο πέρα ​​από την τεχνολογία. Μια τέτοια προσομοίωση θα μπορούσε να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να θεραπεύουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το Human Brain Project βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού. Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στη διεύθυνση HumanBrainProject.eu.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS