ΑρχικήinetΤο firefox θα παίζει flash αρχεία χωρίς να απαιτείται το Adobe flash...

Το firefox θα παίζει flash αρχεία χωρίς να απαιτείται το Adobe flash player

mozilla-firefox

H Mozilla βρήκε μια εναλλακτική λύση για να τρέχει Flash αρχεία στον firefox, χρησιμοποιώντας την HTML5 τεχνολογία και χωρίς να απαιτείται ο χρήστης να κατεβάσει κάποιο plugin, όπως το Adobe Flash player. Το εν λόγω εργαλείο ονομάζεται Shumway και συγχωνεύτηκε στον κώδικα του Firefox, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα το δούμε σε εφαρμογή σύντομα.

Το Adobe Flash Player (ο ποιό γνωστός flash player) μαστίζεται από σφάλματα, και έτσι το να μπορείτε να τρέξετε Flash αρχεία χωρίς την χρήση κάποιου player είναι ένα μεγάλο βήμα ασφαλείας.

Το Shumway έχει σχεδιαστεί να τρέχει αρχεία Flash μέσα στον browser , χωρίς την ανάγκη κάποιου plugin,  εγκαταστώντας εφαρμογές Flash στον HTML κώδικα με την χρήση HTML5 τεχνολογίων.

Στην ουσία, πρόκειται για μια εικονική μηχανή για SWF αρχεία, γραμμένη σε JavaScript, αφαιρώντας έτσι την απαίτηση χρησιμοποίησης ενός Flash plugin, πράγμα που βελτιώνει την ασφάλεια και τις επιδόσεις του προγράμματος περιήγησης.

Έτσι, όλες οι τυχόν επιθέσεις που βασίζονται σε κάποια τρύπα του Flash Player καθίστανται άχρηστες και ταυτόχρονα  αφαιρώντας την ανάγκη για κάποιο plugin απελευθερώνει πόρους, αν και αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι η σελίδα θα τρέξει πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, στην αρχή, θα πρέπει να περιμένετε μια χρονική καθυστέρηση εκκίνησης του εικονικού flash player.

To Shumway λειτουργεί παρόμοια και με το PDF.js, το οποίο διαβάζει αρχεία PDF χρησιμοποιώντας το κώδικα html. 

H συγχώνευση του Shumway στον Firefox είναι ένα σημαντικό βήμα για την Mozilla, οι οποία  το θεωρούν ως  μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το Flash Player .

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS