ΑρχικήinetSantander Bank: Κατάφεραν να σταματήσουν διαδικτυακή ληστεία

Santander Bank: Κατάφεραν να σταματήσουν διαδικτυακή ληστεία

Santander BankΑξιωματικοί από το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος της Metropolitan Police του Ηνωμένου Βασιλείου (PCeU), κατάφεραν να συλλάβουν συνολικά 12 άτομα που πιστεύεται ότι παραβίασαν τα συστήματα του υποκαταστήματος Santander Bank στο Λονδίνου, που βρίσκεται στο Surrey Quays shopping center.

Σύμφωνα με τις αρχές, όπως αναφέρει η Daily Mail, οι απατεώνες σχεδίαζαν να κλέψουν εκατομμύρια λίρες από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Οι hackers είχαν καταφέρει να εγκαταστήσουν ένα KVM switch (πληκτρολόγιο, ποντίκι και βίντεο) σε έναν υπολογιστή της τράπεζας. Το KVM switch θα τους επέτρεπε να πάρουν εξ αποστάσεως τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών της τράπεζας.

“Χθες, ανταποκριθήκαμε δυναμικά με την συνεργασία μας με την Τράπεζα και καταφέραμε να ματαιώσουμε μια πολύ σημαντική και τολμηρή επίθεση. Καταφέραμε την αποφυγή ζημιών πολλών εκατομμυρίων λιρών” ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Scotland Yard.

Έντεκα από τους άνδρες, που είναι ηλικίας από 23 έως και 50, συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Kingsley Avenue του Hounslow. Ένας άλλος 34 χρόνος, συνελήφθη στο Vauxhall Bridge Road.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS