ΑρχικήinetΟ Khalil Shreateh που έγραψε με exploit στον τοίχο του Zuckerberg θα...

Ο Khalil Shreateh που έγραψε με exploit στον τοίχο του Zuckerberg θα λάβει την αμοιβή του

Είχαμε αναφέρει για τον Khalil Shreateh, τον άνθρωπο που απέκτησε διεθνή φήμη πριν από λίγες ημέρες όταν κατάφερε να δημοσιεύσει στον “κλειδωμένο” τοίχο του Mark Zuckerberg για να αποδείξει ότι υπήρχε ένα κενό ασφαλείας στην υπηρεσία, θέλοντας να πάρει μια από τις χρηματικές επιβραβεύσεις που συνηθίζει να προσφέρει το Facebook σε αυτούς που ανακαλύπτουν bugs. Στην δημοσίευση μας αναφέραμε ότι το Facebook με μήνυμα του προς τον ίδιο αρνήθηκε να του προσφέρει κάποια χρηματική επιβράβευση αναφέροντας ότι παραβίασε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.

Τα νέα λοιπόν είναι ότι εν λόγω hacker θα παραλάβει το χρηματικό του έπαθλο, όχι όμως από το ίδιο το Facebook.

khalil-shreateh-facebook

Η ανταμοιβή του θα του καταβληθεί από μια καμπάνια δωρεάς που διοργανώνει η ιστοσελίδα Gofundme. Η σελίδα δημιουργήθηκε από τον Marc Maiffret, που είναι διευθύνων σύμβουλος της BeyondTrust μιας εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Marc Maiffret πιστεύει ότι η απόφαση του Facebook να μην προσφέρει μια ανταμοιβή στον Shreateh για την εύρεση του exploit ήταν λάθος και αναφερει: “Ας στείλουμε όλοι ένα μήνυμα στους ερευνητές ασφάλειας σε όλο τον κόσμο και να τους πούμε ότι εκτιμούμε τις προσπάθειες που κάνουν για το καλό όλων μας”.

Ο στόχος της καμπάνιας ήταν να μαζέψει 10.000 δολάρια και μέχρι τώρα, το ποσό που έχει κατατεθεί είναι πάνω από 11.000 μέσα σε μια μέρα. Ο Maiffret αναφέρει ότι είναι ήδη σε επαφή με τον Shreateh για να του μεταφέρουν τα χρήματα.

Εν τω μεταξύ, το Facebook έχει πλέον παραδεχθεί ότι “απέτυχαν οι συνομιλίες” με τον Shreateh όταν προσπάθησε να αναφέρει το σφάλμα με τα συνήθη κανάλια και πριν αποφασίσει να γράψει στον τοίχο του Zuckerberg. Σε μια δημοσίευση ο επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας, Joe Sullivan, ανέφερε:

Παίρνουμε εκατοντάδες αιτήσεις κάθε ημέρα, και μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτές να αποδεικνύονται κανονικά σφάλματα. Το αποτέλεσμα, ήταν ότι ήμασταν πολύ βιαστικοί και απορριπτικοί σε αυτή την περίπτωση. Θα πρέπει να εξηγήσουμε σε αυτό το ερευνητή ότι τα αρχικά του μηνύματα προς εμάς δεν μας έδιναν αρκετές λεπτομέρειες για να “δούμε” το πρόβλημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS