ΑρχικήinetΈνοχος ο Bradley Manning αλλά όχι στην κατηγορία που τον ήθελε να...

Ένοχος ο Bradley Manning αλλά όχι στην κατηγορία που τον ήθελε να βοήθησε τον εχθρό

O Bradley Manning, ο στρατιώτης των ΗΠΑ που διέρρευσε απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο. Η κατηγορία όμως ότι με την πράξη του βοήθησε τον εχθρό, βρέθηκε να μην ευσταθεί. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσε να του επιφέρει πολύ μεγάλες κυρώσεις.

Bradley Manning

Η δίκη ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και ο Manning χρεωνόταν με 22 αδικήματα, αν και ομολόγησε την ενοχή του στις δέκα από τις 22 κατηγορίες.
Το δικαστήριο δεν έχει ορίσει ακόμα την ποινή που θα του επιβληθεί.

Ο Manning είχε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την διαβίβαση διαβαθμισμένων πληροφοριών. Τα αρχεία που κατάφερε να υποκλέψει τα έστειλε στο WikiLeaks και συμπεριλάμβαναν απόρρητες πληροφορίες για τις αεροπορικές επιδρομές στην Βαγδάτη το 2007 καθώς και την αεροπορική επιδρομή του 2009 στο Αφγανιστάν. Στα δεδομένα που διέρρευσαν υπήρχαν και 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ και 500.000 στρατιωτικές εκθέσεις, γνωστές και ως Iraq War logs και Afghan War logs.

Συνελήφθη το 2010 και οδηγήθηκε στο Quantico της Βιρτζίνια στην απομόνωση. Το 2011 μετατέθηκε στο Fort Leavenworth, όπου βγήκε από την απομόνωση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS