ΑρχικήinetΓιατί δεν παραδόθηκε ο Julian Assange;

Γιατί δεν παραδόθηκε ο Julian Assange;

Είχαμε αναφέρει για τον Julian Assange και το ότι δεν κράτησε την υπόσχεσή του σε προηγούμενη δημοσίευση. Αναφέραμε βέβαια και μερικούς χαρακτηρισμούς που όπως φαίνεται δεν άρεσαν σε άτομα που δεν “ΤΡΩΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝΟ.” Αυτή η δημοσίευση λοιπόν έρχεται σαν συμπλήρωμα της πρώτης και όχι για διόρθωση της, καθώς επιλέγω να τρώω σανό, αλλά και να συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Assange δεν είναι αυτό που προσπαθεί να δείξει ότι είναι.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks είχε υποσχεθεί με ένα tweet ότι θα συμφωνούσε να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αν ο Barack Obama δώσει χάρη στην Chelsea Manning, κάτι που έκανε πραγματικότητα τις τελευταίες ώρες της προεδρίας του.Julian Assange

Οι δικηγόροι του κ Julian Assange ενώ αρχικά φάνηκαν να δείχνουν ότι ο πελάτης τους θα κρατήσει την υπόσχεση του, λέγοντας μάλιστα και στους δημοσιογράφους ότι θα πραγματοποιήσει αυτά που έγραψε, ο κ Assange αποφάσισε να παραμείνει μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού όπου φιλοξενείται για αρκετά χρόνια.

Να δούμε τώρα δύο διαφορετικά tweets.

Το πρώτο έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο:

και το δεύτερο στις 12 Ιανουαρίου (είναι παρόμοιο με το πρώτο, μόνο που αυτό συμπεριλαμβάνει και ένα “κατηγορώ” για το υπουργείο Δικαιοσύνης):

«Αν ο Obama χορηγήσει χάρη στον Manning, ο Assange θα συμφωνήσει να εκδοθεί στις ΗΠΑ παρά τη σαφή αντισυνταγματικότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.»

Στις 18 Ιανουαρίου και μετά από αρκετές δημοσιεύσεις που ασχολήθηκαν με το θέμα, αναρτήθηκε το παρακάτω tweet που σημαίνει ότι ο κ. Julian Assange θα κρατήσει την υπόσχεσή του, που στην τελική, κανείς δεν του ζήτησε να πάρει:

Να αναφέρουμε μια μικρή λεπτομέρεια: Η Manning δεν θα ελευθερωθεί πριν από το Μάιο, για να καταστεί δυνατή η τυπική μεταβατική περίοδο των 120 ημερών, η οποία δίνει ιθύνοντες τον χρόνο να προετοιμαστούν σύμφωνα με τους The New York Times.

Εδώ έρχεται ο κ. Barry Pollack, δικηγόρος του Julian Assange:

“Ο κ Assange χαιρετίζει την ανακοίνωση της μείωσης της ποινής της κας Manning και ότι θα ελευθερωθεί τον Μάιο, αλλά δεν είναι αυτό που ζήτησε.”

“Ο κ. Assange είχε ζητήσει για την Chelsea Manning να λάβει χάρη και να απελευθερωθεί αμέσως.”

Οι ίδιες δηλώσεις στα Αγγλικά:

“Mr. Assange welcomes the announcement that Ms. Manning’s sentence will be reduced and she will be released in May, but this is well short of what he sought.”

“Mr. Assange had called for Chelsea Manning to receive clemency and be released immediately.”

Ο Julian Assange παραμένει στο εσωτερικό της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο από το καλοκαίρι (Ιούνιο) του 2012, αρνούμενος να παραδοθεί στη Σουηδία, όπου καταζητείται για έναν υποτιθέμενο βιασμό. Ό λόγος που έχει δηλώσει δημόσια, είναι ότι φοβάται ότι αν φύγει θα εκδοθεί και στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Το WikiLeaks εν τω μεταξύ εμφανίστηκε να υπονοεί ότι ο Assange θα τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από τον νέο πρόεδρο Trump.

“Ο Assange είναι σίγουρος για τη νίκη οποιαδήποτε δίκαιης δίκης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Obama απέτρεψε τη δίκη και μια δίκαιη κριτική επιτροπή για το δημόσιο συμφέρον.»

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS