Αρχικήinet15 λεπτά ανωνυμίας online, οδηγίες από τον οργανισμό We Fight Censorship

15 λεπτά ανωνυμίας online, οδηγίες από τον οργανισμό We Fight Censorship

Έναν εκτενή οδηγό επιβίωσης online, στην σκιά του σκανδάλου PRISM, δημοσιεύει ελεύθερα η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στον δικτυακό τόπο WeFightCensorship.org. Στον πρόλογο της έκδοσης, οι RSF απευθύνονται σε όσους θέλουν να αντισταθούν στην παρακολούθηση από τις κυβερνήσεις ή άλλες ομάδες συμφερόντων που επιχειρούν να ελέγξουν την ενημέρωση και να φιμώσουν τους διαφωνούντες.

15min_anonymatΟ οδηγός απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις πληροφορικής για να κερδίσει κανείς «15 λεπτά ανωνυμίας online» ή, να ακολουθήσει τα tips για την προστασία της ταυτότητάς του όταν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο. Στον οδηγό περιλαμβάνεται και το Tails, ένα λειτουργικό σύστημα «όπως τα Windows ή το MacOS» που σχεδιάστηκε από την αρχή για να προστατεύει την ανωνυμία του χρήστη και την ιδιωτικότητά του, βασισμένο στα δίκτυα Tor. Επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί το Ίντερνετ και να επισκέπτεται σχεδόν οποιοδήποτε ιντερνετικό προορισμό ανώνυμα, από οποιονδήποτε υπολογιστή, χωρίς να αφήνει ίχνη της διαδικτυακής δραστηριότητας, εκτός εάν ο χρήστης επιλέξει διαφορετικά.

Ο οδηγός εμπλουτίζεται συνεχώς από τον Ιούνιο και περιλαμβάνει την ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κρυπτογράφηση, την χρήση των ιδιωτικών τούνελ στο Ίντερνετ με κρυπτογραφημένη επικοινωνία (VPN). Επίσης, δημοσιεύονται αποκαλυπτικές πληροφορίες για τα λεγόμενα μεταδεδομένα, στοιχεία που συνοδεύονται έγγραφα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου συχνά χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. Tέλος, ο οδηγός επιβίωσης online περιγράφει την χρήση και τους περιορισμούς του Tor.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS