ΑρχικήinetΚινέζος επιχειρηματίας μιμείται τον Steve Jobs και βγάζει εκατομμύρια

Κινέζος επιχειρηματίας μιμείται τον Steve Jobs και βγάζει εκατομμύρια

steve-jobs-face-e1343549288297

Η αγορά της Κίνας είναι γνωστή για φτηνές απομιμήσεις του iPhone, ψεύτικα Apple Stores και πλέον έχουν και τον πρώτο “ψεύτικο” Steve Jobs μιας και ένας επιχειρηματίας για να αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας κατασκευής κινητών του μιμείται μέχρι αηδίας τον αποθανών πρώην CEO της Apple.

O λόγος για τον Lei Jun και την εταιρεία του Xiaomi που ήδη ονομάζεται στην Κίνα ως “η Αpple της Ανατολής”. Όπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζει τα νέα κινητά της εταιρείας του επί σκηνής με τον ίδιο τρόπο που κάποτε έκανε ο Steve Jobs για τα προϊόντα της Apple. O ρουχισμός ακόμη και το στήσιμο του επί σκηνής με τις ατάκες του είναι μια ακριβή αναπαράσταση του πρώην CEO  της Apple.

H εφημερίδα The New York Times έκανε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για τον Lei Jun αναφέροντας πως εδώ και χρόνια καλλιεργεί το ύφος του Steve Jobs και πως η εταιρεία του έχει βγάλει πολλά εκατομμύρια πουλώντας smartphones που είναι σε εμφάνιση παραπλήσια του iPhone.

In a country where products like iPhones are made but rarely invented, Lei Jun — entrepreneur, billionaire and professed Jobs acolyte — is positioning himself and his company as figurative heirs of Mr. Jobs. The Chinese media have nicknamed his company, Xiaomi, the “Apple of the East.”

The title is a stretch, by almost any measure. But Mr. Lei nonetheless is carefully cultivating a Jobsian image here, right down to his jeans and dark shirts. He is also selling millions of mobile phones that look a lot like iPhones. Chinese consumers — and deep-pocketed investors overseas — seem to be believers.

And yet Mr. Lei’s biggest believer may be himself. He bounds onto podiums to introduce new cellphones. He proclaims things that may, to many, sound outlandish.

Ο ίδιος ο Lei Jun δηλώνει φανατικός οπαδός του Steve Jobs από την εποχή που ήταν ακόμη στο κολέγιο με την εμμονή του αυτή να τον έχει κάνει πλέον δισεκατομμυριούχο στην χώρα του!!

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS