ΑρχικήinetWSJ: Το “φτηνό” iPhone θα κατασκευαστεί από την Pegatron και όχι την...

WSJ: Το “φτηνό” iPhone θα κατασκευαστεί από την Pegatron και όχι την Foxconn

Budget-iPhone-2

H Αpple φαίνεται πως θέλει ποικιλία στην παραγωγική της γραμμή στην Ασία σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της The Wall Street Journal. Αντί λοιπόν να αναθέσει όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια την δουλειά στην Foxconn φήμες αναφέρουν πως έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή του “φτηνού” iPhone με την ανταγωνίστρια εταιρεία της Foxconn που ακούει στο όνομα Pegatron.

H Foxconn μέχρι και σήμερα κατασκεύαζε τα περισσότερα προϊόντα της Apple και ήταν αποκλειστικός συνεργάτης της με τις ευχές και του Steve Jobs. O Tim Cook όμως φαίνεται να θέλει να αλλάξει την κατάσταση και σε αυτό τον τομέα δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλες εταιρείες να μπουν δυναμικά στο χώρο και να σπάσει το μονοπώλιο της Foxconn.

Pegatron Corp., named after the flying horse Pegasus, will be the primary assembler of a low-cost iPhone expected to be offered later this year. Foxconn’s smaller rival across town became a minor producer of iPhones in 2011 and began making iPad Mini tablet computers last year.

Pegatron’s rise means an end to the monopoly that Foxconn Technology Group—the trade name for Hon Hai Precision Industry Co., the world’s largest electronics contract manufacturer—has held over the production of Apple’s mobile products.

Η Foxconn έγινε μια τεράστια εταιρεία χάρης στην μεγάλη επιτυχία του iPhone και του iPad. H ίδια πηγή αναφέρει πως η επιτυχία αυτή τους έχει κάνει να έχουν μια αλαζονική συμπεριφορά ακόμη και απέναντι στην ίδια την Apple κάτι που σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε πολλές παρτίδες iPhone 5 που παρήγαγαν έχουν κάνει τον Tim Cook πολύ σκεπτικό.

Η Pegatron που αύξησε απότομα το εργατικό δυναμικό της κατά 40% πρόσφατα φέρετε να έχει κάνει καλύτερη προσφορά στην Apple για την κατασκευή του “φτηνού” iPhone.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS