ΑρχικήinetΟ Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Apple στα πλαίσια της συμφωνίας για την...

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Apple στα πλαίσια της συμφωνίας για την αγορά iPads και δημιουργίας Apple Store

erdogan_apple_visit

Το Anatolia News Agency  αναφέρει, πως χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Tayyip Erdoğan επισκέφτηκε την Apple ως μέρος μιας περιοδείας που κάνει στην Silicon Valley λίγο πριν προχωρήσει στην αγορά 10.6 εκατομμύριων tablet για τα σχολεία της γειτονικής μας χώρας. Ο  Tayyip Erdoğan επισκέφτηκε επίσης τόσο την Microsoft όσο και την Google.

H επίσκεψη του στην Apple επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν την Τουρκική κυβέρνηση να θέλει να εντάξει σχεδόν 11 εκατομμύρια iPads στις σχολικές της μονάδες με την Apple να θέλει να κερδίσει αυτή την αγορά πάρα πολύ μιας και θεωρεί την Τουρκία ως μια χώρα που μπορεί να της επιφέρει μεγάλα κέρδη και να ενισχύσει την θέση της στην Ασία.

Ο ίδιος ο Erdogan δήλωσε:

We wanted to see the latest developments in the information technology sector before we launched the Fatih bid by visiting the Silicon Valley because we plan to realize a similar project in Istanbul. Our first aim is to produce 10,600,000 tablets as part of the Fatih project, which will be followed by the production of 2 million to 2.5 million tablets.

Τον Φεβρουάριο μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη της Apple συμπεριλαμβανομένου και του John Couch, αντιπροέδρου της Apple σε θέματα εκπαίδευσης είχαν ταξιδέψει στην Τουρκιά και συνομίλησαν για αρκετές ώρες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Abdullah Gül. Ο Abdullah Gül επισκέφτηκε και αυτός το 2012 με την σειρά του την Apple.

Όπως γίνεται λοιπόν κατανοητό οι δυο πλευρές βρίσκονται σε έντονες διαπραγματεύσεις σχεδόν ένα χρόνο με πολλούς να πιστεύουν πως η συμφωνία για τα iPads είναι μόνο μέρος μιας μεγαλύτερης που προβλέπει και άνοιγμα Apple Stores στην Τουρκία.

Η Apple από τον περασμένο Δεκέμβριο που άνοιξε το τουρκικό iTunes Store έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την εν λόγω χώρα και μάλιστα πηγές αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει ήδη την εκπαίδευση προσωπικού που θα ενσωματωθεί αργότερα στα Apple Stores που θα ανοίξουν εκεί.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS