ΑρχικήsecurityTagvidz Phishing Scam στο Facebook

Tagvidz Phishing Scam στο Facebook

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να δελεάσουν τους χρήστες του Facebook και να τους οδηγήσουν σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα, για να τους κάνουν να τους δώσουν τα διαπιστευτήρια της σύνδεσης τους.

Tagvidz-PhishingΣύμφωνα με το Facecrooks, όλα ξεκινούν με την εξής δημοσίευση: “Δείτε το βίντεο στο facebook στο 1.45 omg!:.. D www.Tagvidz com

Το Tagvidz.com δεν είναι ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο, όπως φαίνεται. Είναι μια phishing ιστοσελίδα που σχεδιάστηκε για να αποσπάει τα usernames και τα passwords των ανυποψίαστων χρηστών του Facebook.

Προς το παρόν το Tagvidz.com είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας και το domain έχει επισημανθεί ως κακόβουλο από δίαφορα antivirus. Ωστόσο, οι απατεώνες μπορεί να δημιουργήσουν άλλη ιστοσείδα κάτω από νέο domain, ανά πάσα στιγμή και να ξεκινήσουν εκ νέου την κακόβουλη καμπάνια.

Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, φροντίστε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας άμεσα. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες phishing, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook, χρησιμοποιώντας την εξακρίβωση μέσω SMS που θα λαμβάνετε στο κινητό σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS