ΑρχικήinetO Planetbeing λέει πως το jailbreak για iOS 7 πιθανώς να είναι...

O Planetbeing λέει πως το jailbreak για iOS 7 πιθανώς να είναι δυσκολότερο

planetbeing1

Ο Planetbeing, ο διάσημος χάκερ πίσω από το jailbreak για iOS 6, πήρε μέρος στην Reddit AMA και απαντάει ερωτήσεις που του έθεσε η κοινότητα.

Παρά το γεγονός ότι η AMA μόλις ξεκίνησε, ο Planetbeing έχει ήδη απαντήσει σε ερώτηση που αφορά το μέλλον του jailbreak. Και λέει, ότι ενώ είναι νωρίς για να γνωρίζει με βεβαιότητα, πιστεύει ότι το jailbreak για iOS 7 θα είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό για το iOS 6.

Ρωτήθηκε πως νιώθει ότι θα είναι το μέλλον των jailbreak εργαλείων, βάση του χρόνου που χρειάστηκε για να κυκλοφορήσει το Evasi0n. Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε:

Είναι δύσκολο να πω. Η Apple έχει ασφαλίσει πολύ περισσότερο από επιθέσεις το iOS 6. Σε αυτό το jailbreak καταφέραμε και “αποφύγαμε” τις ασφάλειες αυτές χρησιμοποιώντας πολλές ευπάθειες που θα τις χαρακτήριζα ως “lame”, διότι τέτοια λάθη γίνονταν πολύ παλιότερα στο iOS όπου χρησιμοποιούσαμε κόλπα μέσα από το σύστημα αρχείων. Εμείς επιτεθήκαμε στην αυξημένη ασφάλεια της Apple μέσω του kernel. Επίσης, να προσθέσω ότι έχουμε ακόμα μερικά κόλπα τα οποία ίσως βοηθήσουν αργότερα, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω με σιγουριά.

Τα λεγόμενα του Planetbeing έχουν βάση. Αν θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα σας αναφέραμε μια μέτρηση που έκανε το Cult of Mac και βρήκε ότι το επόμενο jailbreak θα χρειαστεί περισσότερο από 6 μήνες μέχρι να κυκλοφορήσει. Υπάρχει βεβαία πάντα η πιθανότητα η Apple να ξεχάσει κάποια μεγάλη ευπάθεια, ο οποία θα επιταχύνει την διαδικασία του jailbreak. Ωστόσο, μέχρι στιγμής το jailbreak γίνεται συνεχώς όλο και πιο δύσκολο.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS