ΑρχικήinetO Steve Jobs κάποτε έδωσε σε αυτόν τον άνθρωπο μια καινούργια Porsche...

O Steve Jobs κάποτε έδωσε σε αυτόν τον άνθρωπο μια καινούργια Porsche διότι πούλησε 125 Mac

jobs-porsche

Ο Steve Jobs δεν φημίζεται για την γενναιοδωρία του. Όταν δούλευε στην Atari προσέλαβε τον Wozniak για να φτιάξει μια έκδοση του Pong μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο του είπε ψέματα για το πόσα λεφτά εμπλέκονταν στο project και έκλεψε τα περισσότερα από τον καλύτερο του φίλο. Και όταν ξεκίνησε την Pixar, απέλυε κόσμο χωρίς λόγο και χωρίς να προειδοποιήσει.

Υπάρχει όμως τουλάχιστον ένα άτομο εκεί έξω που πιστεύει ότι ο Steve Jobs είναι ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος στο κόσμο. Για την ακρίβεια, ο Jobs τον επιβράβευσε δίνοντας του μια Porsche επειδή πούλησε τα περισσότερα Mac στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αριθμός; Μόλις 125 Mac.

Ποιος ήταν ο τυχερός που πήρε την Porsche; Ένα πρώην στέλεχος της Apple, o Craig Elliott, ο οποίος στα 23 του δούλευε σε κατάστημα ηλεκτρονικών.

Η ζωή του άλλαξε όταν έγινε ιδιαίτερα καλός στις πωλήσεις των Mac, οι οποίοι μόλις είχαν κυκλοφορήσει. Πολύ σύντομα δέχθηκε ένα γράμμα το οποίο έλεγε ότι είχε πουλήσει τα περισσότερα Mac στις Ηνωμένες Πολιτείες και του ζητούσαν να επισκεφθεί τα κεντρικά της Apple.

“Πείρα δείπνο μαζί με τον Steve Jobs, πέρασα μια εβδομάδα μαζί με τα στελέχη και ο Steve μου έκανε δώρο μια Porsche.” Όταν όμως ο Steve τον ρώτησε πόσα Mac είχε πουλήσει, η απάντηση δεν του άρεσε.

“Ο Steve είπε, ‘Αυτά είναι όλα;’ ‘Είναι αξιολύπητο” ανακάλεσε ο Elliot. “Έσκυψα και του είπα, Steve θυμήσου, είμαι το καλύτερο άτομο που έχεις” , ο Steve του απάντησε ότι έχει δίκιο και το υπόλοιπο του δείπνου συνέχισε κανονικά.

Ο Jobs αργότερα πρόσφερε στον Elliot δουλειά, και εκείνος δούλεψε για την Apple για περίπου μια δεκαετία.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS