ΑρχικήHow ToΚλειδώστε και ξεκλειδώστε με το smartphone σας

Κλειδώστε και ξεκλειδώστε με το smartphone σας

mobile lock

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Fraunhofer θα επιδείξουν στην CeBIT 2013 (5-9 Μαρτίου) την εφαρμογή ShareKey για smartphone με την οποία ο χρήστης μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες του αυτοκινήτου, του σπιτιού ή της ταχυδρομικής θυρίδας του αλλά και να παραχωρεί προσωρινά πρόσβαση στέλνοντας τα κλειδιά με… SMS ή e-mail υπό μορφή QR code.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Fraunhofer Institute for Secure Information Technology SIT που εδρεύει στο Darmstadt, έχουν ήδη αναπτυχθεί app που αναθέτουν τον ρόλο των κλειδιών στο smartphone. Υπολείπεται όμως η ευρεία διάδοση τους ως τέτοια. Με το ShareKey, το Ινστιτούτο προωθεί την ιδέα, επενδύοντας στην ασφάλεια της λύσης και την ευελιξία.

Στην έκθεση CeBIT στο Αννόβερο, το Fraunhofer θα δείξει πως το ShareKey μπορεί να αξιοποιηθεί για να εκδίδει ακόμα και προσωρινά κλειδιά πρόσβασης σε ένα διαμέρισμα από τον ένοικό του στον διαχειριστή για τον έλεγχο π.χ. μετρητών αερίου ή άλλες εργασίες. Ακόμα, το ShareKey θεωρείται ότι μπορεί να βρει εφαρμογή στις ταχυδρομικές θυρίδες, όπου η πρόσβαση θα παραχωρείται με την αποστολή ειδικών ηλεκτρονικών κλειδιών, χωρίς να παραγνωρίζεται ο κίνδυνος κάθε απόπειρας «ψαρέματος», του γνωστού phishing.

To ShareKey βασίζεται στην τεχνολογία NFC, για την ασύρματη επικοινωνία σε πολύ μικρή απόσταση (μερικά εκατοστά) και έχουν μικρό εύρος ζώνης. Για να ανοίξει η πόρτα, θα πρέπει να κρατήσετε το τηλέφωνό σας λίγα εκατοστά μακριά από την κλειδαριά. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την ασφάλεια με άλλες μεθόδους, που κρατούν χωριστά ευαίσθητα δεδομένα, όπως τα ηλεκτρονικά κλειδιά του ShareKey από app και δεδομένα άλλων εφαρμογών (όπως με το BizzTrust του Ινστιτούτου Fraunhofer).

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS