ΑρχικήinetΔικαστήριο επιβάλει πρόστιμο 7000 δολαρίων για διαμοιρασμό eBook με BitTorrent

Δικαστήριο επιβάλει πρόστιμο 7000 δολαρίων για διαμοιρασμό eBook με BitTorrent

wiley-torrent

Ένας άντρας και μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη έχουν υποχρεώθηκαν από το δικαστήριο να πληρώσουν 7.000 δολάρια σαν αποζημίωση για τη λήψη ενός  eBook της σειράς “For Dummies” με BitTorrent. Η Ομοσπονδιακή δικαστής Laura Taylor Swain από την Νέα Υόρκη πήρε ερήμην την απόφαση κατά του ζευγαριού και τους καταδίκασε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικού σημάτος του σημαντικού εκδότη ηλεκτρονικών βιβλίων, John Wiley & Sons.

 

Η ιστορία άρχισε νωρίτερα κατά το 2011, όταν ο John Wiley & Sons έγινε ο πρώτος εκδότης βιβλίων που αρχίζει να κυνηγάει τους χρήστες BitTorrent στις ΗΠΑ.

Στους μήνες που ακολούθησαν ο κος Wiley κατέθεσε πάρα πολλές αγωγές εναντίων χρηστών του BitTorrent. Οι κατηγορίες αφορούσαν την κοινή χρήση ψηφιακών αντιγράφων και τίτλων όπως το “Hacking for Dummies,” “Wordpress for Dummies” και“Cooking Basics for Dummies.”

Ο δικηγόρος του κου Wiley ανέφερε στο TorrentFreak ότι πρόθεσή τους είναι να διευθετήσουν όλες τις υποθέσεις με τους φερόμενους παραβάτες με αντίτιμο ένα άγνωστο ποσό. Ωστόσο, πρόσφατα, ο εκδότης βιβλίων ζήτησε να ξανά εξεταστούν οι υποθέσεις που είχαν δικαστεί και η απόθαση δεν τον ικανοποιούσε.

Στη μια από αυτές ανοίκουν οι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν ερήμην χθες από την Ομοσπονδιακή δικαστή της Νέας Υόρκης Laura Taylor Swain.

Ο Tammy Roberts από Clifton Springs της Νέας Υόρκης, καταδικάστηκε για την ανταλλαγή του“Photoshop CS5 All-In-One For Dummies” και Fred Burgos από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, για την ανταλλαγή του “Herb Gardening For Dummies” με BitTorrent. Και οι δύο θα πρέπει να καταβάλουν το συνολικό ποσό των 7.000 δολαρίων ως αποζημίωση, αφού αυτό το ποσό ζήτησε ο Wiley.

Είναι ενδιαφέρον, ότι ο Wiley κατηγόρησε τους χρήστες του BitTorrent και για παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και των εμπορικών σημάτων. Τα 5.000 δολάρια των θα αποδοθούν για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ τα 2.000 δολάρια για την παραβίαση του εμπορικού σήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Wiley, ο συγγραφέας ανησυχεί ότι πειρατικά αντίγραφα μπορεί να βλάψουν το εμπορικό του σήμα “For Dummies”, δεδομένου ότι μπορεί να είναι κατώτερης ποιότητας ή συνδεδεμένα με ιούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS