ΑρχικήHow ToΝιώστε ως Χολιγουντιανός hacker στην Linux γραμμή εντολών σας!

Νιώστε ως Χολιγουντιανός hacker στην Linux γραμμή εντολών σας!

Ένας προγραμματιστής έχει δημιουργήσει ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ως hacker Χολιγουντιανής ταινίας. Το εργαλείο του αναπαράγει το κείμενο αποκρυπτογράφησης που εμφανιζόταν στην σειρά με hacker του 1992, «Sneakers». Ο κώδικας είναι διαθέσιμος δωρεάν στην GitHub σελίδα του.

Συχνά παρατηρούμε σε ταινίες τους hackers να κάνουν απίστευτα πράγματα όταν βρίσκονται μπροστά σε κάποιο υπολογιστή. Πραγματικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας, όταν σπάνε κωδικούς και αποκρυπτογραφούν ολόκληρα αρχεία από τη γραμμή εντολών. Δυστυχώς, αυτό είναι προϊόν φαντασίας! Όμως, ένας GitHub χρήστης πρόσθεσε ακόμη λίγη μαγεία σε αυτή τη φαντασία.

Νιώστε ως Χολιγουντιανός hacker στην Linux γραμμή εντολών σας!

Ο bartobri (Brian Barto) δημιούργησε ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που ονομάζεται nms ή αλλιώς No More Secrets (Όχι άλλα μυστικά). Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να αναπαράγει την απεικόνιση της αποκρυπτογράφησης κειμένου από την ταινία του 1992, Sneakers. Μετά την εγκατάσταση του No More Secrets, θα πρέπει απλά να πληκτρολογήσετε sneakers στη γραμμή εντολών για να ξανά-δείτε εκείνες τις σκηνές από την ταινία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το nms για κανονικά directories. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε μία ολοκληρωμένη λίστα με τα περιεχόμενα ενός directory και στη συνέχεια, να δείτε το αποτέλεσμα μέσω του nms εργαλείου ως εξής:

ls -l / | nms

Πώς να εγκαταστήσετε το No More Secrets

Θα πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες εντολές μία μία για να εγκαταστήσετε το nms στα Debian / Ubuntu / Mint:

sudo apt-get update

sudo apt-get install lib32ncurses5-dev lib32ncursesw5-dev

git clone https://github.com/bartobri/no-more-secrets.git

cd ./no-more-secrets

make

sudo make install

Για να εγκαταστήσετε το nms και σε άλλες Linux παραλλαγές και Mac OS X, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο GutHub repo του Brian για να βρείτε τις οδηγίες εγκατάστασης και τον πηγαίο κώδικα.

[su_youtube url=”https://youtu.be/q9z1NjRc7Is” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Μπορείτε πάντα να μάθετε περισσότερα στο NODE.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS