ΑρχικήinetΔεν είναι μόνο τα Samsung smartphones που πιάνουν φωτιά!

Δεν είναι μόνο τα Samsung smartphones που πιάνουν φωτιά!

Η ανάκληση της Samsung για το Galaxy Note 7 σηματοδότησε μια σημαντική καμπή στην εταιρεία της Νότιας Κορέας, καθώς και στην αγορά των smartphones. Οι αναφορές των τηλεφώνων που πιάνουν φωτιά έχουν μετατοπίσει την προσοχή της αγοράς προς την ασφάλεια των καταναλωτών.

Φαίνεται ότι η Samsung δεν είναι η μόνη κατασκευάστρια εταιρεία smartphone που τα κινητά της πιάνουν φωτιά. Η DigiTimes αναφέρει ότι η Xiaomi έχει αναθέσει σε έναν τρίτο φορέα να διερευνήσει δύο υποθέσεις εκρήξεων των smartphones της στην Κίνα.

Τα περιστατικά συνέβησαν σχετικά πρόσφατα και αφορούσαν ένα 6,44 ιντσών Xiaomi Mi Max. Η συσκευή προφανώς προκάλεσε πυρκαγιά στο Xian στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν ο ιδιοκτήτης φόρτιζε το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τον φορτιστή του κατασκευαστή. Όπως αποδεικνύεται, το περιστατικό προκάλεσε ζημιές στο σπίτι του ιδιοκτήτη.

Δεν είναι μόνο τα Samsung smartphones που πιάνουν φωτιά!
Η Xiaomi δήλωσε ότι οι δύο περιπτώσεις ήταν ατυχήματα και η εταιρεία θα προσφέρει αποζημίωση στα εν λόγω θύματα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε ένα Xiaomi Mi 4c που εξερράγη στην πίσω τσέπη του ιδιοκτήτη του. Το smartphone του προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει τη συσκευή από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Mi.com.

Η Xiaomi δήλωσε ότι οι δύο περιπτώσεις ήταν ατυχήματα και η εταιρεία θα προσφέρει αποζημίωση στα εν λόγω θύματα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που μια Xiaomi συσκευή εμπλέκεται σε ένα τέτοιο περιστατικό. Τον Αύγουστο, υπήρξαν κάποιες αναφορές για ένα Xiaomi Mi 5, το οποίο εξεράγει και εικόνες του συμβάντος είχαν δημοσιευτεί στο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας, Weibo.

Ο αριθμός των περιπτώσεων δεν είναι μεγάλος, σε σύγκριση με το Galaxy Note 7, αλλά είναι αρκετό για να ζητήσει η εταιρεία μια εκτεταμένη έρευνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS