ΑρχικήHow ToΤι πρέπει να κάνετε όταν τελειώνει ο χώρος στο Google Drive σας;

Τι πρέπει να κάνετε όταν τελειώνει ο χώρος στο Google Drive σας;

Το Google Drive προσφέρει άφθονο χώρο για την αποθήκευση αρχείων online και το συγχρονισμό τους σε όλες τις συσκευές. Η βασική αποθήκευση είναι ο διόλου ευκαταφρόνητος χώρος των 15 GB εντελώς δωρεάν με πληρωτές αναβαθμίσεις εάν χρειάζεστε περισσότερο. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε κάποιες ενέργειες που και που για τη βελτιστοποίηση του αποθηκευτικού σας χώρου.

Τι πρέπει να κάνετε όταν τελειώνει ο χώρος στο Google Drive σας;

Αν διαπιστώσετε ότι ο αποθηκευτικός σας χώρος στο Google Drive τείνει να εξαντληθεί, μπορείτε να βρείτε διάφορους τρόπους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Παρακάτω πρόκειται να σας δώσουμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για την απόκτηση επιπλέον αποθηκευτικού χώρου, χρησιμοποιώντας ό,τι ήδη έχετε πιο αποτελεσματικά.

Αδειάζετε περιοδικά τον κάδο απορριμάτων

empty-trash

Όταν διαγράφετε αρχεία στο Google Drive, δεν διαγράφονται για πάντα. Στέλνονται στον κάδο απορριμμάτων, όπου μπορεί να συσσωρεύονται με τον καιρό. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, προστίθενται και χρησιμοποιούν άσκοπα τον αποθηκευτικό σας χώρο. Σιγουρευτείτε ότι έχετε απαλλαγεί μόνιμα από τα διαγραμμένα αρχεία που δεν χρειάζεστε πια.

Απλώς κάντε κλικ στο Trash στο πλαϊνό μενού του desktop Google Drive, επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτά. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift για να επιλέξετε πολλά στοιχεία για διαγραφή.

Ταξινομήστε με βάση το μέγεθος και διαγράψτε τα μεγάλα αρχεία

Ο καλύτερος τρόπος για να ελευθερώσετε γρήγορα πολύ χώρο είναι να διαγράψετε τα μεγαλύτερα αρχεία που σας τον καταναλώνουν. Το Google Drive σας επιτρέπει να ταξινομήσετε με βάση το μέγεθος των αρχείων, ώστε να μπορείτε να δείτε τα μεγάλα αρχεία πρώτα και να τα διαγράψετε αν δεν τα χρειάζεστε πια.

sort-by-file

Στο πλαϊνό μενού και κάτω από την επιλογή Trash, μπορείτε να περάσετε το ποντίκι σας πάνω από το ποσό του χώρου αποθήκευσης που χρησιμοποιείτε για να δείτε μια ανάλυση μεταξύ των υπηρεσιών: Drive, Gmail και Google Photos. Κάντε κλικ στο Drive για να δείτε όλα τα αρχεία σας στον δίσκο αρχίζοντας με το μεγαλύτερο. Εάν μπορείτε να διαγράψετε οποιοδήποτε μεγάλο αρχείο, μη το σκέφτεστε! Απλώς μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ και στην επιλογή Trash και να τα διαγράψετε και από εκεί οριστικά.

sort-by-file-02

Επιπλέον, μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν περνάτε το ποντίκι σας πάνω από τον χώρο αποθήκευσής σας, ότι τα συνημμένα αρχεία του Gmail και το Google Photos καταλαμβάνουν χώρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ανοίξετε και αυτές τις υπηρεσίες χωριστά, ώστε να ελέγξετε αν υπάρχει κι εκεί κάποιο αρχείο που πρέπει να διαγράψετε.

Προσθέστε το Dropbox ή το OneDrive στο παιχνίδι

dropbox-onedrive

Υπάρχουν και άλλες πολλές cloud υπηρεσίες πέρα από το Google Drive που μπορούν να σας προσφέρουν δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Το Dropbox προσφέρει 2 GB (με δωρεάν επιλογές για μικρές αναβαθμίσεις) και το OneDrive προσφέρει 5 GB δωρεάν. Αν έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να ελευθερώσετε χώρο –αλλά χωρίς αποτέλεσμα– και δεν θέλετε να πληρώσετε για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, προσθέστε μία από αυτές τις cloud υπηρεσίες στη ζωή σας. Σίγουρα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θυμάστε πολλαπλά διαπιστευτήρια σύνδεσης και να χρησιμοποιείτε πολλαπλές υπηρεσίες, αλλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για πρόσθετο χώρο αποθήκευσης.

Για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη, ορίστε συγκεκριμένους τύπους αρχείων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, αν εγγραφείτε στο Dropbox για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ανεβάστε όλα τα βίντεό σας εκεί και τοποθετήστε όλα τα άλλα αρχεία στο Drive. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε ακριβώς πού πρέπει να ψάξετε για ένα συγκεκριμένο αρχείο.

Αναβαθμίστε τον αποθηκευτικό σας χώρο

upgrade-storage

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ίσως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα: Πρέπει να πληρώσετε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης! Ευτυχώς, ο αποθηκευτικός χώρος στο Google Drive είναι πάμφθηνος. Κάντε κλικ στην επιλογή Upgrade Storage στο πλαϊνό μενού για να δείτε τις επιλογές (πακέτα συνδρομής):

  • 15 GB είναι δωρεάν (ή 30 GB για το Google Apps για την δουλειά)
  • 100 GB είναι $ 1,99 ανά μήνα
  • 1 TB είναι $ 9,99 ανά μήνα
  • 10 TB είναι $ 99,99 ανά μήνα
  • 20 TB είναι $ 199,99 ανά μήνα
  • 30 TB είναι $ 299,99 ανά μήνα

Εκτός ανήκετε σε μια επιχείρηση ή εταιρεία, είναι δύσκολο να χρειάζεστε περισσότερα από 1 TB πόσο μάλλον 30 TB. Εισάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας και είστε έτοιμοι να αποκτήσετε τον επιπλέον αποθηκευτικό σας χώρο, χωρίς να χρειαστεί να διαγράψετε τίποτα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS