ΑρχικήbusinessΤο συμβόλαιο της Samsung με την Amperex Technology Limited

Το συμβόλαιο της Samsung με την Amperex Technology Limited

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που η Samsung ανακοίνωσε την ανάκληση των 2,5 εκατ. Galaxy Note 7 smartphones και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στον απόηχο μιας τέτοιας απόφασης. Το 70% των μπαταριών των Galaxy Note 7 κατασκευάστηκαν από την Samsung SDI και η εταιρεία αποφάσισε να λάβει μέτρα για το θέμα αυτό.

Αρχικά, η Samsung αποφάσισε να συνάψει ένα συμβόλαιο με την Amperex Technology Limited (ATL) για την κατασκευή όλων των μπαταριών στις μονάδες αντικατάστασης που θα είναι διαθέσιμες στις 19 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για την υπερθέρμανση και τη φωτιά κατά τη φόρτιση στα Galaxy Note 7 smartphones με τον φορτιστή που παρέχονταν στη συσκευασία εξαρχής.

Το συμβόλαιο της Samsung με την Amperex Technology Limited

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι 35 περιπτώσεις μπαταριών που έπιασαν φωτιά, αναφέρθηκαν, πριν από την ανακοίνωση της ανάκλησης και πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι 70 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ έγιναν αφότου το smartphone διατέθηκε τον Αύγουστο. Το 30% των μπαταριών στα Galaxy Note 7 smartphones κατασκευάστηκαν από την ATL της Κίνας, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να καταστήσει την ATL ως τον κύριο προμηθευτή μπαταριών για τα εν λόγω smartphones.

Η Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία θα σταματήσει να προμηθεύεται τις Galaxy Note 7 μπαταρίες από τη Samsung SDI. Προφανώς, εκείνο που προκάλεσε τη φωτιά στα Note 7 smartphones ήταν ένα κατασκευαστικό σφάλμα. Η υπερθέρμανση συνέβει όταν οι αρνητικοί και θετικοί πόλοι ήρθαν σε επαφή και έκαναν την μπαταρία να εκραγεί.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακαλεί 1,858 Galaxy Note 7 μονάδες και από την Κίνα, παρόλο που η χώρα δεν είναι ανάμεσα στις 10 αγορές κατά τις οποίες οι πωλήσεις σταμάτησαν στις αρχές του μήνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS