ΑρχικήinetΕπιβεβαιώθηκε, ζούμε στο Matrix του Neo!

Επιβεβαιώθηκε, ζούμε στο Matrix του Neo!

2c81b10-Matrix

Αναλυτές της Merrill Lynch Bank of America, σε μια πρόσφατη έκθεση, έχουν προτείνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα 20-50% ο κόσμος μας είναι μία εικονική πραγματικότητα τύπου Matrix, που δημιουργήθηκε από έναν μυστηριώδη πολιτισμό του μέλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος που ζούμε ως «πραγματικός» είναι στην πραγματικότητα απλά μια προσομοίωση!

Η έκθεση, η οποία διανεμήθηκε στους πελάτες, προτείνει επίσης ότι ακόμα και αν ο κόσμος μας ήταν μια ψευδαίσθηση, εμείς ποτέ δεν θα το γνωρίζαμε. Οι ερευνητές υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους, παραθέτοντας σχόλια από τους κορυφαίους φιλοσόφους, επιστήμονες και άλλους στοχαστές. Η έκθεση της Τράπεζας της Αμερικής, η οποία ερευνούσε την εμπλοκή της εικονικής πραγματικότητας, περιγράφει: «Πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα 20-50%, οι άνθρωποι ήδη να ζουν σε έναν εικονικό κόσμο», έγραψε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Business Insider. “Τον Απρίλιο του 2016 οι ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή την ιδέα. Το επιχείρημα είναι ότι ήδη πλησιάζουμε τις φωτορεαλιστικές προσομοιώσεις 3D, όπου εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε αυτές. «Είναι κατανοητό ότι με τις προόδους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της εικονικής πραγματικότητας και της υπολογιστικής ισχύος, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών θα μπορούσαν να έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν μια προσομοίωση των προγόνων τους. “Εκτός και αν ήδη ζούμε σε μια προσομοίωση, οι απόγονοί μας είναι σχεδόν βέβαιο ότι ποτέ δεν θα δημιουργήσουν μία προσομοίωση των προγόνων τους,” αναφέρει η έκθεση.

Οι αναλυτές εμπνεύστηκαν από τον εφευρέτη και δημιουργό του SpaceX, Elon Musk, ο οποίος είναι ένας από εκείνους που είναι βέβαιοι ότι ο κόσμος μας διευθύνεται από την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από ένα μελλοντικό πολιτισμό. Οι φιλόσοφοι που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, κυρίως ο René Descartes μας είχε εισάγει σε αυτό το είδος της σκέψης τον 16ο αιώνα, όταν ο ίδιος δήλωσε, «σκέφτομαι άρα είμαι» και είχε προτείνει δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε από την εμπειρία των αισθήσεών μας για να αντιληφτούμε τον κόσμο. Πίσω στον 21ο αιώνα, συγκεκριμένα τον Απρίλιο, ο Αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson πρότεινε ότι υπάρχει μια «μεγάλη πιθανότητα» το σύμπαν όπως το ξέρουμε να είναι μόνο μια προσομοίωση. Απηχώντας τις απόψεις του Tyson, ο καθηγητής Nick Bostrom από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έκανε ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα στην εργασία του «Ζούμε σε μια προσομοίωση υπολογιστών;»

Στην ταινία «The Matrix», που κυκλοφόρησε το 1999, οι άνθρωποι ζουν σε μια προσομοίωση της πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από μηχανές, για τον έλεγχο του ανθρώπινου πληθυσμού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS