ΑρχικήinetΚαταστράφηκε δορυφόρος του Facebook μετά από έκρηξη του Falcon X

Καταστράφηκε δορυφόρος του Facebook μετά από έκρηξη του Falcon X

Η έκρηξη που κατέστρεψε το πύραυλο Falcon X κατέστρεψε και τον δορυφόρο που αναπτύχθηκε από το Facebook για το Internet.org έτσι ώστε να παρέχει δωρεάν Internet στις απομακρυσμένες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου.

Ο πύραυλος είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Σάββατο 3, Σεπτέμβρη από το Cape Canaveral Space Launch Complex της NASA, αλλά εξερράγη μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια συνηθισμένων ελέγχων το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου.

Καταστράφηκε δορυφόρος του Facebook μετά από έκρηξη του Falcon X

Οι πρώτοι διασώστες δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν θύματα. Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, η SpaceX, ο κατασκευαστής της αεροδιαστημικής που παράγει τις ρουκέτες FalconX, δήλωσε ότι τόσο ο πύραυλος όσο και το ωφέλιμο φορτίο του καταστράφηκε εντελώς από την έκρηξη.

Το  φορτίο του FalconX ήταν μια Amos-6 δορυφορική επικοινωνία που αναπτύχθηκε από το Facebook και τη Eutelsat. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον δορυφόρο τον Οκτώβριο του 2015.

Ο δορυφόρος επρόκειτο να παρείχε δωρεάν Internet σε διάφορες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου, ως μέρος του Internet.org, ένα έργο του Facebook που είχε ως στόχο να φέρει φθηνό και προσιτό Internet για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η έκρηξη των πυραύλων του FalconX είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα και για τις δύο εταιρείες. Οι ρουκέτες του SpaceX έχουν εκραγεί ξανά κατά το παρελθόν και το άλλοτε πολλά υποσχόμενο FalconX project τώρα αντιμετωπίζει όλα τα είδη των τεχνικών δυσκολιών.

[su_youtube url=”https://youtu.be/_BgJEXQkjNQ” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Ο Mark Zuckerberg, CEO του Facebook, δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα στο λογαριασμό του στο Facebook σχετικά με το περιστατικό:

“ As I’m here in Africa, I’m deeply disappointed to hear that SpaceX’s launch failure destroyed our satellite that would have provided connectivity to so many entrepreneurs and everyone else across the continent. Fortunately, we have developed other technologies like Aquila that will connect people as well. We remain committed to our mission of connecting everyone, and we will keep working until everyone has the opportunities this satellite would have provided. ”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS