ΑρχικήsecurityΣε 52 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο Guccifer!

Σε 52 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο Guccifer!

Ο Marcel Lehel Lazar, ετών 44 από τη Ρουμανία, πρώην ταξιτζής που αποφάσισε να γίνει hacker χρησιμοποιώντας το όνομα Guccifer, καταδικάστηκε σε 52 μήνες (δηλαδή 4 χρόνια και 4 μήνες) φυλάκισης.

Ο Lazar ομολόγησε την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες αφού πέρασε σχεδόν δύο χρόνια αγωνιζόμενος για άλλα εγκλήματα στη Ρουμανία.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσημα τον Guccifer τον Ιούνιο του 2014, αλλά μόνο Μάρτιο του 2016 κατάφεραν να τον φέρουν στις ΗΠΑ.

Ο Lazar ομολόγησε την ενοχή του και στα εννέα κατηγορητήρια, στα οποία περιλαμβάνονται τρεις κατηγορίες για απάτη, τρεις κατηγορίες για την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε προστατευμένους υπολογιστές, για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας, για cyberstalking και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Σε 52 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο Guccifer!
Ο Lazar ομολόγησε την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες αφού πέρασε σχεδόν δύο χρόνια αγωνιζόμενος για άλλα εγκλήματα στη Ρουμανία.

Οι αρχές είπαν ότι ο Lazar χάκαρε στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε πάνω από 100 πολίτες των ΗΠΑ.

Τα πιο διάσημα θύματά του περιλαμβάνουν την πρώην US Secretary of State, Colin Powell, κόρη του πρώην προέδρου George H.W. Bush και την υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ Hillary Clinton.

Σε όλα τα συμβάντα, ο hacker δημοσιοποίησε έγγραφα και αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Internet. Ο Lazar δεν δημοσίευσε τίποτα από τον ιδιωτικό server του email της Hillary Clinton, ωστόσο δημοσίευσε άλλα προσωπικά μηνύματα της Clinton, που οδηγούσαν στην ανακάλυψη του κρυμμένου email server της.

Ο Lazar ενέπνευσε και έναν άλλο hacker να χρησιμοποιήσει το όνομά του, αναφερόμαστε φυσικά στον Guccifer 2.0, ο οποίος διέρρευσε τα δεδομένα που εκλάπησαν από το Democratic National Committee και το Democratic Congressional Campaign Committee.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS