ΑρχικήsecurityΗ Microsoft απενεργοποιεί το SwiftKey Word Prediction χαρακτηριστικό!

Η Microsoft απενεργοποιεί το SwiftKey Word Prediction χαρακτηριστικό!

Η Microsoft αποφάσισε να απενεργοποιήσει ορισμένα χαρακτηριστικά πρόβλεψης λέξεων στις SwiftKey εφαρμογές αφότου οι χρήστες άρχισαν να παραπονιούνται στο Reddit ότι βλέπουν παράξενες προτάσεις λέξεων.

Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά ξεκίνησαν να εμφανίζονται το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ορισμένοι χρήστες παραπονέθηκαν ότι έβλεπαν προβλέψεις λέξεων για όρους σε άλλες γλώσσες όταν έτρεχαν μια εφαρμογή που χρησιμοποιούσε το SwiftKey πληκτρολόγιο.

Η Microsoft απενεργοποιεί το SwiftKey Word Prediction χαρακτηριστικό!

Οι χρήστες ανέφεραν επίσης ότι, κάθε φορά που ήθελαν να εισάγουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έβλεπαν προτάσεις για διευθύνσεις που δεν έχετε δει ποτέ πριν.

Ενώνοντας αυτά τα δύο στοιχεία, οι χρήστες συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το SwiftKey, μια εφαρμογή πληκτρολογίου για Android και iOS που η Microsoft αγόρασε φέτος την άνοιξη.

Καθώς όλο και περισσότεροι λογαριασμοί εμφάνιζαν αυτή την περίεργη συμπεριφορά άρχισε το πρόβλημα να φαίενται και σε ένα Reddit thread. Η εταιρεία που αναπτύσσει την εφαρμογή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να αφαιρέσει τις προβλέψεις λέξεων για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εφαρμογή μέχρι να εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος.

Η εταιρεία είπε, επίσης, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν επηρεάζεται από αυτό το ζήτημα, αλλά αποφάσισε να απενεργοποιήσει και την cloud sync υπηρεσία της εφαρμογής, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν τις προβλέψεις πληκτρολόγησης και σε διαφορετικές συσκευές.

Είναι πιθανό αυτό να είναι η πηγή του προβλήματος, με την υπηρεσία αποστολής προβλέψεων πληκτρολόγησης σε λάθος τηλέφωνα αντί των πραγματικών συσκευών του χρήστη.

Παρακάτω σας παραθέτουμε δύο εικόνες σχετικές με τη δυσλειτουργία του SwiftKey πληκτρολογίου που προτείνει στον χρήστη μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχει ξαναδεί.

[su_carousel source=”media: 106332,106333″ limit=”6″ target=”blank” width=”100″ height=”20″ items=”1″ title=”no” arrows=”no”]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS