ΑρχικήsecurityΗ Google ενισχύει την ασφάλεια του Android

Η Google ενισχύει την ασφάλεια του Android

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Το Android Νοugat θα είναι η πιο ασφαλής έκδοση του λειτουργικού συστήματος, σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκδόσεις Αndroid που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.[/su_heading]

 Android Nugat

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Google, το Android Νοugat θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας, εμπνευσμένα από αντίστοιχα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει ο πυρήνας των Linux, όπως καλύτερη προστασία της μνήμης και άλλες αλλαγές προκειμένου να ενισχυθεί η συνολική ασφάλεια του λειτουργικού έναντι επιθέσεων κάθε τύπου.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το λειτουργικό σύστημα του Android δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τροποποιημένη έκδοση του πυρήνα των Linux. Και ενώ το Andrοid πρόκειται για ένα αυτόνομο λειτουργικό σύστημα, διαφορετικό από το GNU Linux, στην βάση του τροφοδοτείται από τον πυρήνα των Linux.

Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί της Google δεν είχαν κανέναν λόγο να αγνοήσουν το μνημειώδες έργο χιλιάδων προγραμματιστών, οι οποίοι έχουν εργαστεί και συνεχίζουν να εργάζονται για την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών ασφαλείας του πυρήνα των Linux, ειδικά σε μια περίοδο όπου το Andrοid έχει μετατραπεί σε εύκολο στόχο για τους χάκερ.

Τα πρώτα χαρακτηριστικά ασφαλείας των Linux που υλοποιήθηκαν στο Andrοid OS, εισήχθησαν πριν από μερικά χρόνια στην έκδοση Andrοid 5.0, JellyBean. Οι προγραμματιστές εισήγαγαν το χαρακτηριστικό SEAndrοid, το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για μια “αντιγραφή” του SELinux project.

Συνεχίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση, η ομάδα της Google ανακοίνωσε πρόσφατα την προσθήκη ακόμη περισσότερων χαρακτηριστικών ασφαλείας στο Andrοid, εμπνευσμένων και πάλι από τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά ασφάλειας του πυρήνα των Linux.

Για αναλυτικότερες και πιο τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τις βελτιώσεις που έρχονται στο νέο Andrοid Νougat, μπορείτε να επισκεφτείτε το Security Blog της Google, όπου και ανακοινώθηκαν οι αλλαγές.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS