ΑρχικήHow ToΥπάρχει πλέον τρόπος για να τρέξετε Ubuntu Linux σε Windows

Υπάρχει πλέον τρόπος για να τρέξετε Ubuntu Linux σε Windows

Το “χτύπημα” της Microsoft και της Canonical στο Ubuntu για τα Windows συνεχίζετε και φαίνεται ότι ένας προγραμματιστής από το GitHub έχει καταφέρει να τρέξει τη Unity επιφάνεια εργασίας πάνω από μια εγκατάσταση των Windows 10.

Windows
Αν και δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για όλους τους χρήστες, καθώς η Microsoft σχεδιάζει να φέρει την ενσωμάτωση του “Bash on Ubuntu on Windows ” που θα επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν Ubuntu Linux εγγενώς στο λειτουργικό σύστημα των Windows 10, ως μέρος της επετείου των Windows 10 Update, ο χρήστης του GitHub όμως, με την ονομασία Guerra24 έχει καταφέρει να επιτύχει κάτι άλλο.
Αφού έκανε διάφορα κόλπα στο CompizConfig Settings Manager (CSSM) εργαλείο διαμόρφωσης GUI για το Compiz, και χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό VcXsrv και XLaunch, κατάφερε να τρέξει το Ubuntu 14.04.4 LTS στο περιβάλλον εργασίας Unity πάνω από τα Windows 10.

“Τελικά κατάφερα να τρέξω το Unity μέσα από το WSL, αυτό δείχνει ότι είναι πλήρως ικανό να τρέξει ένα ολόκληρο Περιβάλλον Εργασίας, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα με το dbus και μερικές φορές το VcXsrv κρασάρει, επίσης, δεν μπορείτε να αποσυνδεθείτε και ο μόνος τρόπος εξόδου είναι το κλείσιμο του compiz.”

Λέει ο Guerra24.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μερικές από τις εφαρμογές δεν θα μπορέσουν να ανοιχτούν κατά την χρήση αυτής της μεθόδου, και υπάρχουν διάφορα προβλήματα, αλλά είναι μια αρχή. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε γιατί κάποιος θα ήθελε να τρέξει το Ubuntu με Unity πάνω από ένα λειτουργικό σύστημα των Windows.
Μετά από περισσότερες δοκιμές, ο Guerra24 ενημερώνει την αρχική του δήλωσή αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι οι ίδιες οδηγίες που παρέχονται για τη λειτουργία του Unity interface πάνω στα Windows 10, ισχύουν επίσης και για άλλο περιβάλλον εργασίας, όπως το Xfce και όχι μόνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS