ΑρχικήsecurityΣημαντικός συντελεστής του Tor Project αποχωρεί, κλείνει ο Tonga node!

Σημαντικός συντελεστής του Tor Project αποχωρεί, κλείνει ο Tonga node!

Ένας από τους πρώτους συντελεστές του Tor Project, ένας άνθρωπος γνωστός μόνο ως Lucky Green, αποφάσισε να εγκαταλείψει το project και να κλείσει τις Tor γέφυρες υπό τη διοίκηση του, μεταξύ των οποίων υπάρχει και ένας κρίσιμος εξυπηρετητής που δουλεύει ως Bridge Authority.

Σημαντικός συντελεστής του Tor Project αποχωρεί, κλείνει ο Tonga node!

Ο Green είναι ένας από τους ανθρώπους που ήταν μέρος του Tor Project πριν το δίκτυο γίνει γνωστό ως Tor. Είναι ένας από εκείνους που έτρεξε έναν από τους πρώτους πέντε κόμβους που εισήχθησαν ποτέ στο Tor και με τα χρόνια, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Tor Project για να του επιτραπεί να διαχειριστεί ειδικούς κόμβους μέσα στο δίκτυο.

Οι κόμβοι αυτοί, που ονομάζονται Bridge Authorities, έχουν τις IPs τους μέσα στον κώδικά τους στις Tor εφαρμογές και επιτρέπουν στο δίκτυο Tor να παρακάμψει διάφορες απαγορεύσεις και απόπειρες αποκλεισμού σε ISP επίπεδο. Επιπλέον, κρατούν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με άλλους Tor κόμβους, δεδομένου ότι όλοι οι διακομιστές Tor δίνουν αναφορά πίσω στο δίκτυο σε μία από τις Bridge Authorities.

Ο Green δίνει στο Tor Project χρόνο μέχρι τις 31 Αυγούστου, 2016, για να εκδώσει μια νέα ενημερωμένη έκδοση των Tor εφαρμογών και για να αφαιρέσει το IP από τη δική του Bridge Authority, γνωστό ως Tonga node.

Εκτός από τον εξαιρετικά σημαντικό Tonga κόμβο, ο Green σχεδιάζει να κλείσει τους άλλους πέντε διακομιστές Tor που τρέχει ο ίδιος.

Ο Green δεν έδωσε πάρα πολλά στοιχεία για τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση. «Δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων, δεν είναι πλέον κατάλληλο για μένα να συμβάλω ουσιαστικά στο Tor Project είτε οικονομικά, όπως έχω τόσο απλόχερα συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια, ούτε και με την παροχή υπολογιστικών πόρων», έγραψε.

«Παρ ‘όλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία λογική επιλογή μέσα στα όρια της ηθικής, από το να ανακοινώσω τη διακοπή όλων των υπηρεσιών σχετικών με το Tor που φιλοξενούνται σε κάθε σύστημα υπό τον έλεγχό μου.»

Δεν είναι σαφές ποια είναι τα πρόσφατα γεγονότα που αναφέρει, αλλά το Tor Project κλονίστηκε από ένα τεράστιο σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης τους προηγούμενους δύο μήνες. Ως αποτέλεσμα, την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε ότι το Tor Project Διοικητικό Συμβούλιο θα αντικατασταθεί.

Ο Green μπορεί να μην εμπιστεύεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ή μπορεί να θέλει να σταθεί στο πλευρό του Jacob Applebaum, μια σημαντική φιγούρα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Tor Project μετά από κάποιες σοβαρές κατηγορίες.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Green, και εδώ μπορείτε να δείτε ένα email που ανταλλάχθηκε με την Tor λίστα αλληλογραφίας από το προσωπικό του Tor.

green lucky announce

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS