ΑρχικήinetH Κίνα καταρρίπτει το ρεκόρ με το νέο supercomputer της

H Κίνα καταρρίπτει το ρεκόρ με το νέο supercomputer της

Κίνα νικάει το ίδιο της το ρεκόρ με τον ταχύτερο supercomputer του κόσμου.

Το Sunway TaihuLight, ένας πρόσφατα φτιαγμένος supercomputer από την Κίνα, κατατάσσεται πλέον ως το πιο ισχυρό μηχάνημα του κόσμου.

supercomputer

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης Supercomputer ( International Supercomputer Conference) στη Γερμανία τη Δευτέρα , το TOP500 δήλωσε τον 10,65 εκατ. πυρήνα Sunway TaihuLight της Κίνας ως το ταχύτερο supercomputer του κόσμου.

Με 93 petaflops της επεξεργαστικής ισχύος, το Sunway TaihuLight είναι σχεδόν τρεις φορές πιο ισχυρό από τοn προηγούμενο γρηγορότερο supercomputer του κόσμου, Tianhe-2, το οποίο ήταν o γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου για τα τελευταία τρία χρόνια με ταχύτητες 33,9 petaflops ανά δευτερόλεπτο.

Ο Supercomputer, Sunway TaihuLight είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Κέντρο Supercomputer στο Wuxi.

Το Sunway TaihuLight, με τους 10.649.600 πυρήνες computing περιλαμβάνει 40.960 κόμβους, είναι ένα από τα πιο αποδοτικά συστήματα στον κόσμο, με αιχμή κατανάλωσης ενέργειας υπό φορτίο σε ένα σχετικά μέτριο 15,37 Megawatts κατανάλωσης ενέργειας.

Ποια είναι η ειρωνεία;

Οι μικροεπεξεργαστές στο εσωτερικό του Sunway TaihuLight είναι 100% κινέζικοι.
Το Sunway TaihuLight τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από κινέζικους επεξεργαστές και τρέχει σε ένα λειτουργικό σύστημα προσαρμοσμένο και βασισμένο στα Linux.

ο καθηγητής Guangwen Yang είπε:

“Ως το νούμερο ένα σύστημα της Κίνας που βασίζεται εντελώς σε ντόπιους επεξεργαστές, το σύστημα Sunway TaihuLight δείχνει τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η Κίνα στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής των συστημάτων υπολογιστών μεγάλης κλίμακας”.

To Sunway TaihuLight θα χρησιμοποιηθεί σε επιστημονικές έρευνες και εργασίες στον τομέα του μηχανικού όπως η έρευνα για την επιστήμης της ζωής, ανάλυση δεδομένων, κ.α.
Ένα είναι το σίγουρο, η Κίνα έχει ανοίξει το δρόμο για τα Supercomputer!

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS