ΑρχικήsecurityΠροσοχή κατεβάζοντας το Pokémon Go μπορεί να κατεβάσετε και malware!!!

Προσοχή κατεβάζοντας το Pokémon Go μπορεί να κατεβάσετε και malware!!!

Το “Pokémon Go” έχει γίνει αδιαμφισβήτητα το πιο hot παιχνίδι για το iPhone και το Android.

Pokémon Go
Το νέο location-based παιχνίδι αυξημένης πραγματικότητας της Nintendo επιτρέπει στους παίκτες να πιάσουν Pokémon στην πραγματική ζωή, χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής τους και είναι προς το παρόν επίσημα διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
Κατά μέσο όρο, οι χρήστες ξοδεύουν το διπλάσιο του ποσού του χρόνου τους με το να ασχολούνται με τη νέα εφαρμογή Pokémon Go παρά να ασχολούνται με τις άλλες εφαρμογές όπως το Snapchat. Στην πραγματικότητα το Pokémon Go βιώνει μια τεράστια υπερφόρτωση του διακομιστή μέσα σε μόλις λίγες ημέρες από το λανσάρισμα.
Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος γύρω από το Pokémon Go, πολλές ιστοσελίδες σχετικές με το gaming έχουν προσφέρει μαθήματα συνιστώντας στους χρήστες να κατεβάσουν το APK εκτός του Google Play.
Για να κατεβάσουν το APK, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν και τη κακόβουλη εφαρμογή μέσω της τροποποίησης των Android ρυθμίσεων για τον πυρήνα της ασφάλειας του, επιτρέποντας στη OS συσκευή τους να εγκαταστήσει εφαρμογές από μη αξιόπιστες πηγές.

Οι ειδικοί ασφάλειας έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες ότι πολλά από αυτά τα tutorials συνδέονται με κακόβουλες εκδόσεις του Pokémon Go app που επιτρέπουν στους hackers να έχουν πρόσβαση στη συσκευή του χρήστη.
Η εταιρεία ασφαλείας Proofpoint έχει ανακαλύψει το κακόβουλο app, ή το APK, που έχει μολυνθεί με το DroidJack – ένα εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) που μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή Android, ανοίγοντας την πόρτα για τους hacker.
Σε λιγότερο από 3 ημέρες αφότου η Nintendo κυκλοφόρησε αρχικά το παιχνίδι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, στις 4 Ιουλίου, το κακόβουλο app φορτώθηκε σε ένα ηλεκτρονικό αποθετήριο ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού.
Δεδομένου ότι οι βασικές Android ρυθμίσεις ασφαλείας κανονικά αποτρέπουν την εγκατάσταση των μη αξιόπιστων εφαρμογών από τρίτες άγνωστες πηγές, το side-loading δεν θα έπρεπε να γίνετε από κανέναν χρήστη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS