ΑρχικήbusinessΕξαγορά της AVG Technologies από την Avast

Εξαγορά της AVG Technologies από την Avast

Η Antivirus εταιρεία Avast Software σχεδιάζει να αποκτήσει την ολλανδική αντίπαλο της, AVG Technologies για 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Avast

Η Avast ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι θα αγοράσει την AVG Technologies με βάση της το Άμστερνταμ για 25 δολάρια ανά μετοχή σε μια συναλλαγή με μετρητά που εκτιμάτε σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της στις αναδυόμενες αγορές.

Με περισσότερους από 230 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, η Avast προσφέρει δωρεάν και επί πληρωμή πακέτα λογισμικού ασφαλείας τόσο για τους υπολογιστές καθώς και για τις κινητές συσκευές σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο δημοφιλών εταιρειών λογισμικού ασφαλείας θα παρέχει στο Avast με 400 εκατομμύρια τελικά σημεία – συσκευών που θα έχουν κάποια μορφή του Avast ή την εφαρμογή AVG εγκατεστημένη.

Ωστόσο, η AVG technologies ήταν σε διαμάχη για την ενημέρωση της πολιτικής της που αναφέρει σαφώς ότι η εταιρεία θα επιτρέπει να συλλέγουν και να πωλούν «μη προσωπικά δεδομένα» των χρηστών σε διαφημιστές, προκειμένου να “βγάλουν λεφτά” από τις “δωρεάν υπηρεσίες” τους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να τις έχουν δωρεάν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AVG, Gary Kovacs δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το Avast, μια ιδιωτική εταιρεία με σημαντικούς πόρους, υποστηρίζει πλήρως τους στόχους μας περί ανάπτυξής και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μετόχων μας»

Η συμφωνία θα παράσχει επίσης στην Avast με μια εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη στην κύρια δραστηριότητα της.
Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη εξαγορά τεχνολογίας που γίνετε τους τελευταίους μήνες. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Microsoft έκανε τη μεγαλύτερη εξαγορά, αποκτώντας την LinkedIn για 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS