ΑρχικήsecurityΟ κλέφτης μυστικός πράκτορας του Silk Road

Ο κλέφτης μυστικός πράκτορας του Silk Road

Ο πρώην μυστικός πράκτορας των Ηνωμένων Πολιτειών που έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κατά τη διάρκεια μιας έρευνας σχετικά με την παράνομη αγορά φαρμάκου στο Silk Road, είναι πλέον ύποπτος για την κλοπή ακόμη περισσότερων από τη cryptocurrency από δύο άλλες υποθέσεις.

Ο Shaun Bridges είναι ένας από τους δύο πρώην πράκτορες των ΗΠΑ ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του το περασμένο έτος και καταδικάστηκε το Δεκέμβριο για σχεδόν έξι χρόνια στη φυλακή για κλοπή πάνω από 800.000 δολαρίων στο Bitcoin, ενώ ερευνούσε την αγορά του darknet.

μυστικός πράκτορας

Ο Bridges και ο συνεργάτης του έκλεψαν τα χρήματα από τους λογαριασμούς του Silk Road και κατηγόρησαν κάποιον άλλο γι ‘αυτό, το οποίο οδήγησε τον επικεφαλή του Silk Road, Ross Ulbricht να διαπράξει φόνο.
Ο Ulbricht βρίσκετε τώρα στην φυλακή.

Ο Ulbricht καταδικάστηκε το Φεβρουάριο του 2015 με την κατηγορία ότι ήταν αυτός που λειτουργούσε το Silk Road.
Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη, ο Bridges πιστεύεται ότι έχει κλέψει πρόσθετα κεφάλαια από ένα μυστικό λογαριασμό της υπηρεσίας.

Ο Bridges και ο 46χρονος πρώην ειδικός πράκτορας Carl Force ήταν μέρος της ομάδας εργασίας με βάση τη Βαλτιμόρη, για τη διερεύνηση της παράνομης δραστηριότητας στην αγορά Silk Road.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιλήφθηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους ότι ο Bridges είχε μάλλον κρατήσει ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα πορτοφόλι Bitcoin.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την Μυστική Υπηρεσία να μετακινήσουν τα κεφάλαια σε ένα διαφορετικό online «πορτοφόλι», αλλά όταν η Μυστική Υπηρεσία κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο πορτοφόλι, όλα τα bitcoins είχαν εξαφανιστεί.
Τα κλεμμένα bitcoins βρέθηκαν από τον οργανισμό, τον Δεκέμβριο, όταν ο Bridges παραδέχτηκε ότι έκλεψε σχεδόν 20.000 Bitcoins και καταδικάστηκε.

Ο Bridges αργότερα ρευστοποίησε τα κλεμμένα Bitcoins σε 820.000 δολάρια και μετέφερε όλα τα κεφάλαια στους προσωπικούς του λογαριασμούς επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS