ΑρχικήinetΤο παιδικό SmartWatch που καθοδηγεί τα παιδιά

Το παιδικό SmartWatch που καθοδηγεί τα παιδιά

Octopus-SmartWatch-2-min

Το να πείτε σε ένα μικρό παιδί να βουρτσίσει τα δόντια του, μπορεί να φαίνεται σαν να γίνεται ένας νυχτερινός αγώνας πάλης στο μπάνιο σας.

Αλλά το νέο SmartWatch Octopus για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 με εικονίδια, έχει ως στόχο να βοηθήσει με αυτή και άλλες καθημερινές συνήθειες.

Στην πραγματικότητα το Octopus, που σχεδιάστηκε από τη JOY, έχει τρεις βασικές λειτουργίες. Είναι ένα ρολόι που διδάσκει στα παιδιά  το χρόνο χρησιμοποιώντας και ψηφιακή και αναλογική μορφή. Είναι ένας προγραμματιστής που οι γονείς μπορούν εξ αποστάσεως να προγραμματίσουν με pop-up εικονίδια για να ενημερώσουν τα παιδιά, όταν έρχεται η ώρα για ορισμένες δραστηριότητες: προπόνηση μπάσκετ, ώρα για μπάνιο, τάισμα γάτας. Και είναι ένας βοηθός, παρέχοντας συμβουλές, σημειώσεις και υπενθυμίσεις για τα δύο παιδιά και τους γονείς.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά κάτω των 8 ετών δεν κατανοούν την έννοια του χρόνου, πόσο μάλλον να θυμούνται τι πρέπει να κάνουν κάθε ώρα που περνά» σύμφωνα με την εταιρεία. «Έχουμε σχεδιάσει το πρώτο SmartWatch που τα βοηθά να κατανοήσουν πώς οι γονείς τους περιμένουμε να χρησιμοποιούν το χρόνο τους. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να υιοθετήσουν καλές συνήθειες και θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο υπεύθυνα.»

Το Octopus ελέγχεται από iOS ή Android app. Έρχεται με προσαρμόσιμα, με βάση την ηλικία πρότυπα χρονοδιαγράμματος και ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό Gamification που επιτρέπει στο παιδί να ανοίγει το λουρί. Οι γονείς μπορούν να συγχρονίσουν μέσω Bluetooth το πρόγραμμα του SmartWatch με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης του παιδιού, ενώ υπάρχουν 600 αποθηκευμένα εικονίδια.

Επίσης, δύο ξεχωριστά τηλέφωνα μπορούν να συγχρονίσουν το ίδιο ρολόι – ή πολλαπλά ρολόγια – που σημαίνει ότι το σύστημα Octopus είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει και στους δύο γονείς ή κηδεμόνες να συνεργαστούν, αν αυτό χρειαστεί. Το ρολόι είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα και διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη OLED. Έρχεται με ένα καλώδιο φόρτισης και βύσμα USB και η JOY ισχυρίζεται ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι περίπου 96 ώρες με μία πλήρη, τρίωρη επαναφόρτιση.

Το ρολόι Octopus είναι επίσης IP65 αδιάβροχο, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντέξει στο κολύμπι, αλλά θα πρέπει να επιβιώσει στο πλύσιμο των χεριών.

Οι σύγχρονοι γονείς γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθούν στην ποσοτικοποίηση της ζωής των παιδιών και να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ των ευθυνών τους και του χρόνου για παιχνίδι. Αλλά το Octopus φαίνεται σαν ένα δυνητικά διασκεδαστικό πείραμα που θα μπορούσε να εισαγάγει τα παιδιά σε μερικές από τις πιο χρήσιμες πτυχές της τεχνολογίας χωρίς να τα κολλήσει μπροστά από μια οθόνη.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα πρώτα ρολόγια της τον Νοέμβριος του 2016.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS